Twitch Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?
Twitch Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Twitch Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

İnternet ortamında yaygın olarak kullanılan platformlar arasında bulunan Twitch, canlı yayın seçeneğiyle tercih ediliyor. Twitch genelinde her bir yayın açan kişi katılımcıların desteğiyle kazanç elde etme şansını elde edebiliyor. Canlı yayını açan kişilerin direkt olarak kullanıcılardan bağış alabilme imkanına sahip olduğu gibi abonelik sistemi de bu uygulama içerisinde kendini gösteriyor. Abonelik sisteminde de aylık olarak belirli bir meblağ ödeyen katılımcıların kendilerine has özelliklerden faydalanmalarına izin veriliyor. Bu sayede de binlerce kanalı içerisinde barındıran Twitch uygulaması son derecede popüler bir halde kalmayı sürdürüyor. Canlı yayın konusunda pek çok konsepti içermesi sayesinde de farklı zevklere hitap etmekte de yeterli kalıyor.

10 yıllık bir süre zarfında faaliyet gösteren Twitch, giderek kitlesini de geliştirmeyi başardı. Bununla beraber düzenli olarak bu platformda yayın yaparak, kalıcı hale gelen kullanıcıların da kendine has bir kitlesi meydana geldi. Bu Twitch kullanıcıları hem tanınır hale gelerek hem de Twitch aracılığıyla yüksek meblağlar elde etmeye başladı. Twitch sayesinde yayın açarak günün belirli saatlerinde bilgisayar başında olan yayıncılar oldukça makul seviyede bir gelir elde ediyor. Eskilerden olduğu kadar Twitch yayınına yeni dahil olan kullanıcılar da bu husustaki maddi beklentilerini yavaş yavaş karşılamaya devam ediyor. Bu sayede de oldukça cazip ve sonuç veren bir canlı yayın platformu olduğu gözler önüne serilebiliyor.

Twitch üzerinden para kazanma konusunda farklı yollar ortaya çıkabiliyor. Yapılan yayınların esnasında bağışlara odaklı olarak kazanç elde etme durumu ortaya çıkabiliyor. Öte yandan Twitch yayıncılarının oluşturduğu abonelik sistemine dahil olan katılımcılar da aylık olarak belirli bir meblağ ödeyerek, belli başlı ayrıcalıklara sahip olabiliyor. Bu ayrıcalıklar da Twitch yayıncıları tarafından belirleniyor. Böylelikle temelde Twitch kaynaklı olarak para kazanma durumu ortaya çıkabiliyor.

Global anlamda diğer ülkelerdeki yayıncılarla Türk yayıncılar karşı karşıya geldiğinde Türkiye’deki bağış sisteminin daha düşük seviyede olduğu görülebiliyor. Twitch yayıncılarına fazla bağış yapılmadığı görülebiliyor. Ancak yine de Twitch odaklı olarak hareket eden pek çok kişiyi görebilmek de söz konusu olabiliyor.

Twitch ile ortaklık kurarak da bu platform üzerinden para kazanmak mümkün olabiliyor. Bu ortaklık zemininin meydana gelmesi için yayıncının en az 5000 abonesinin olması gerekmektedir. Sonrasında da bu abonelere izleyici kitlesi oluşturulmalıdır. Sonrasında da Twitch platformuna ortaklık teklifinde bulunmak mümkün olabilecektir. Bu aşamada subscriber butonu eklenecek ve her bir katılımcı 4 dolar karşılığında abone olabilecektir. Abonelik işlemini gerçekleştiren her bir üye için Twitch tarafından 1.5 dolar kişilere gönderilecektir. Geri kalan meblağ da Twitch hesabında kalacaktır. Bu sayede Twitch üzerinden para kazanmak mümkün olabilecek olsa da bu yöntem bir hayli zor ve çevre isteyen bir gelişme olarak da tabir edilecektir.