Spotify Üyelik İptali Nasıl Yapılır?
Spotify Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Spotify dünyanın en çok ziyaret edilen ve kullanılan müzik akış platformlarından biridir. Spotify ile dilediğiniz müzisyene ait olan müzikleri dinleyerek keyifli vakit geçirmeniz mümkündür. Spotify ücretsiz ve ücretli olarak iki şekilde de kullanılabilmektedir. Ücretsiz kullanımlarda dinleyiciler reklamla karşılaşmak zorunda kalırken, platforma aylık 17,99 TL ücret ödendiğinde reklamsız bir şekilde kullanılabilmektedir.

Ücretli versiyonu kullanan aboneler Premium üyelik iptali yapmak istediklerinde bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler. Öncelikle Spotify hesabınıza giderek oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açtıktan sonra hesap sayfasından plan sekmesine tıklayarak planı değiştir seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Burada aşağılara inerek Premium’u iptal et butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Premium planınızı iptal ettiğinizde bir sonraki fatura dönemine kadar uygulamayı reklamsız bir şekilde izlemeye devam etmeniz mümkündür. Fatura dönemi geldiğinde sizden ücret kesilemeyeceği için Premium hizmetinden yararlanmanız mümkün olmayacaktır. Premium aboneliğiniz tamamen iptal olduktan sonra ücretsiz olan versiyonu kullanarak reklam izleme karşılığında müzik dinleyebilirsiniz.


Spotify Üyeliği İptal Edilmezse Ne Olur?

Spotify kullanırken Premium üyelik iptali yapmanıza rağmen üyeliğiniz çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilmezse sizden ücret kesilmeye devam edecektir. Böyle bir sorunla karşılaşmamanız için üyeliğinizi iptal ettiğiniz sırada internet bağlantınızın kesilmediğinden emin olmanız gerekmektedir.

Spotify üyeliğinizin iptal edilmeme nedenlerinden bir diğeri ise sistemsel aksaklıklardır. Çok nadir de olsa böyle hatalarla karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu nedenle üyeliğinizi iptal ettikten sonra tekrar ayarlara dönüp kontrol etmeniz gerekmektedir. Hesap ayarlarına baktığınızda Spotify Free seçeneği gözüküyorsa iptal edilmiş anlamına gelmektedir.


Spotify Premium Üyeliğinizin Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Spotify üyeliğinizin olup olmadığını anlamanın en kolay yolu hesap ayarlarından plan sekmesini kontrol etmektir. Eğer bir Spotify Premium aboneliğiniz varsa burada gösterilecektir. Aboneliğiniz yoksa kullandığınız plan Spotify Free olarak gözükecektir.

Eğer sizin haberiniz olmadan Premium abonelik oluşturulmuşsa premium üyelik iptali yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hesabınıza bağlı olduğunuz karttan her ay Premium abonelik ücreti kesilebilmektedir. Bu nedenle sık sık plan ayarlarınızı kontrol ederek üyeliğinizin olup olmadığını görebilirsiniz.


Spotify Yatırılan Ücreti İade Ediyor mu?

Eğer Spotify’a aylık olarak bir ücret ödeyip Premium hizmet aldıysanız, Premium üyelik iptali yaptığınızda yatırdığınız ücreti iade almanız mümkün değildir. İade işlemleri yalnızca sizin izniniz olmadan yapılan satın alımlar için geçerlidir. Örneğin kart bilgileriniz başkasının eline geçtiyse ve Spotify üyeliği satın alındıysa şirketin destek birimine ulaşarak iade talebinizi iletebilirsiniz. Yapılan incelemeler sonucunda satın alım işlemini sizin yapmadığınız anlaşılırsa ücretiniz iade edilecektir.

İade alabileceğiniz bir diğer durum ise sistemsel hatalardan kaynaklanan satın alımlardır. Eğer sizin haberiniz olmadan Spotify size Premium üyelik tanımlayarak kartınızdan ücret çekmişse yine aynı şekilde destek birimine ulaşarak iade almanız mümkün hale gelmektedir.