Reddit’te Nasıl Paylaşım Yapılır?
Reddit’te Nasıl Paylaşım Yapılır?

Reddit, kullanıcıların çeşitli konularda başlık açarak bilgi alışverişi yapabildikleri ve tartışabildikleri bir forum sitesidir. Dünyanın en büyük forumu olma özelliğini taşıyan Reddit’te siz de paylaşım yapabilir veya yapılan paylaşımları yanıtlayabilirsiniz. Biraz karmaşık bir yapıda olması nedeniyle ilk kez bu siteyi kullanacak olan kişilerin, nasıl paylaşım yapabileceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Reddit’te paylaşım yapabilmek için öncelikle tarayıcınızdan ilgili siteye giderek giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından sol üst kısımda yer alan ana sayfaya giderek Submit a new text post seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Buradan Tittle yani başlık yazan kısma gönderinizin başlığını yazmanız gerekmektedir.

Bu işlemlerin ardından gönderinizin nerede paylaşılacağını seçmeniz gerekmektedir. Gönderiyi profilinizde veya bir alt bir alt redditte paylaşabilirsiniz. Bu seçenekleri de isteğinize göre yapılandırdıktan sonra robot olmadığınıza dair gereken kutucuğu işaretleyerek gönder butonuna tıklayabilirsiniz.


Reddit’te Paylaşım Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Reddit kullanıcılarını sınırlandıran bir platform değildir. Bu nedenle dilediğiniz konuda paylaşım yapmanız mümkündür. Fakat dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Tüm forum sitelerinde olduğu gibi bu forum sitesinde de paylaşım yapmanın belli başlı kuralları vardır. Örneğin paylaşımınızı alakasız bir kategoride listelemeniz kurallara aykırıdır.

Bu forum sitesini kullanmadan önce mutlaka açacağınız başlıklarda dikkat etmeniz gereken kuralları okumanız gerekmektedir. Ayrıca siteye yeni üye olduysanız başlık açabilmek için öncelikle 20 Karma’ya sahip olmanız gerekmektedir. Karma kazanmak için ise sitede aktif olarak yorum atmayı deneyebilirsiniz.


Reddit'te Nasıl Arama Yapılır?

Reddit, arama yapma konusunda diğer platformlara göre daha fazla özelliği sizlere sunmaktadır. Reddit arama butonunu kullanarak kullanıcıları arayabileceğiniz gibi alt dizinleri ve gönderileri de aramanız mümkündür. Ayrıca yapılan herhangi bir yorumu da bu arama çubuğu sayesinde bulmanız mümkündür. Silinen yorumlar bile arama ile bulunabilmektedir.

Herhangi bir kategoride arama yapmak için öncelikle bulmak istediğiniz kelimeyi veya cümleyi arama çubuğuna girmeniz gerekmektedir. Ardından kategori seçimi yaparak hangi kategoride arama yapmak istediğinizi girmeniz gerekmektedir. Tüm bu işlemlerin ardından bulmak istediğiniz dizinlere ve kullanıcılara ulaşmanız mümkün hale gelmektedir.


Reddit Hangi Amaçla Kullanılır?

Reddit çeşitli amaçlarla kullanılabilen bir platformdur. Yalnızca Reddit kullanarak bile dünyanın diğer ucunda yaşanan gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Reddit’te ilgi alanlarınıza göre açılan başlıklara göz atabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Reddit ayrıca kullanıcılara kendilerini rahatça ifade edebilme özgürlüğü de vermektedir.

Reddit kullanarak bir tartışmaya katılabilir ve diğer kullanıcıların fikirlerine göre kendi fikirlerinizi şekillendirebilirsiniz. Aynı zamanda kendi fikirlerinizi de belirterek diğer Reddit kullanıcılarını etkileyebilir, harekete geçirebilirsiniz. Bilgi sahibi olmak istediğiniz konularda da başlık açarak işin profesyonellerinden yardım almanız da bu platformda mümkün hale gelmektedir. Reddit genel olarak bu amaçlarla kullanılmaktadır. Siz de Reddit üyeliği açarak vaktinizi çeşitli konularda bilgi sahibi olmak için harcayabilirsiniz.