LinkedIn Nedir?
LinkedIn Nedir?

Tüm sosyal medya platformları kendilerine özgü özellikler barındırmaktadır. Bazıları fotoğraf ve video tabanlıyken bazıları da metin tabanlı olmaktadır. LinkedIn ise kullanıcılar tarafından iş bağlantılarını güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır. LinkedIn profilinize CV’nizde yer alması gereken tüm bilgilere yer vermeniz gerekmektedir.

LinkedIn kullanarak iş sektöründe adınızdan söz ettirmeniz mümkündür. Halihazırda çalıştığınız sektör ile ilgili diğer kullanıcılara bilgi verebilir, eğer iş arıyorsanız iş verenlerin dikkatini çekebilirsiniz. LinkedIn ile dünyanın her yerindeki profesyoneller ile kolaylıkla iş iletişim halinde olabilirsiniz. Kariyerinizde başarıya ulaşmak istiyorsanız mutlaka bir LinkedIn profiline ihtiyacınız olacaktır.

Dünya teknoloji devi Microsoft bünyesinde hizmet veren LinkedIn sayesinde staj bulmanız da kolaylaşmaktadır. Öğrenimini tamamlamak için staj yapmak zorunda olan öğrenciler LinkedIn profilinde yer alan bilgiler sayesinde staj yapmak istedikleri kurum veya şirket ile iletişim halinde olabilmektedirler.


LinkedIn Nasıl Kullanılır?

LinkedIn, herkes tarafından ücretsiz kullanılabilen bir platformdur. LinkedIn kullanabilmek için bir e-posta adresine sahip olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemini yaparken vermeniz gereken bilgiler arasında ad soyad ve şifre gibi temel bilgiler bulunmaktadır. LinkedIn’e kaydolmak oldukça basittir ve yalnızca bir dakikanızı alacaktır. Asıl önemli olan platforma kaydolduktan sonra oluşturacağınız profildir. Profilinizin sizi en iyi şekilde yansıtması için tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde düzenlemeniz gerekmektedir.

Platformda öğrenim bilgilerinizi ve iş deneyimlerinizi belirteceğiniz bir bölüm yer almaktadır. Bu bölümde yer alan bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız diğer profesyonellerle iletişim halinde olmanızı kolaylaştıracaktır. İlgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve bağlantılarınızı bu platformda çok kolay bir şekilde doldurabilirsiniz.


LinkedIn Hangi Özellikleri Barındırır?

LinkedIn bir profesyonelin ihtiyacı olan tüm özellikleri barındırmaktadır. Bu platformda bağlantı kurma adında popüler bir sekme bulunmaktadır. Bu sekme aracılığı ile her sektörden ve her yaştan kullanıcılarla dilediğiniz gibi bağlantı kurabilmektesiniz.  LinkedIn’in en büyük özellikleri arasında, çok büyük şirketlerin yöneticileri ile herkesin bağlantı kurabilmesi bulunmaktadır.

Ayrıca LinkedIn profilinizi kimlerin gördüğünü de kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için profilinizdeki ilgili sekmeye tıklamak yeterli oluyor. LinkedIn hesabınızda bir arama yaptığınızda bu aramayı kaydederek daha sonra ulaşmanız da mümkün olmaktadır. Tüm bunların yanında LinkedIn profilinize video ve fotoğraf gibi dosyalar yüklemeniz de mümkün olmaktadır.


LinkedIn Hangi Avantajları Sunar?

LinkedIn, kullanıcılarına pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajların en başında iş networkü içerisinde aktif olabilmeniz gelmektedir. İş hayatının dinamiklerini kolay bir şekilde takip edebileceğiniz LinkedIn sayesinde, CV’nizi gönderebilmek için şirketlerin iş ilanı vermesini beklemeniz de gerekmemektedir.

LinkedIn, sizin güçlü referanslar kazanmanıza da olanak sağlamaktadır. Bunun için tek yapmanız gereken şey yetkililer ile platform üzerinden bağlantı kurmak. Bağlantı kurduğunuz yetkililere yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi göstererek dikkat çekmeniz mümkündür. Siz de bir LinkedIn hesabına sahip olarak tüm bu avantajlardan faydalanabilirsiniz.