Instagram Reels Nedir?
Instagram Reels Nedir?

Fotoğraf ve videolar paylaşarak diğer kullanıcılar ile etkileşim içerisine girebileceğiniz Instagram, bünyesine yeni özellikler eklemeye devam etmektedir. Uygulamaya son eklenen özelliklerden biri ise Reels olmuştur. Reels izle seçeneği ile diğer kullanıcıların paylaşmış olduğu 15 saniyelik kısa videoları izleyebilir, sizler de Reels yayınlayarak diğer kullanıcılardan kolaylıkla etkileşim alabilirsiniz.

Çekilen kısa videolara efekt veya ses eklemek de mümkündür. Kullanıcılar tarafından sevilerek kullanılan Instagram Reels, her gün milyonlarca kullanıcı tarafından paylaşılmaktadır. Reels videolarını hikaye veya gönderi olarak paylaşmak mümkündür. Eğer profiliniz herkese açıksa bu videolar keşfet bölümünde de diğer kullanıcıların beğenisine sunulabilmektedir.

Instagram’da Reels videoları paylaşırken aynı zamanda kırpma ve ekleme işlemlerini yapmak da mümkündür. Zamanlayıcı özelliğiyle videonuzu düzenleyebilir, zoom özelliği ile de videonuzun geçiş süreleri üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.


Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

Instagram oldukça basit bir ara yüze sahiptir. Instagram Reels özelliğini kullanabilmek için öncelikle Instagram uygulamasını açarak üst kısımda yer alan + simgesine tıklamalısınız. Karşınıza çıkan ekrandan Reels Videosu butonuna tıklayarak galerinizden bir video ekleyebilir veya açılan kameradan videonuzu çekip direkt yükleyebilirsiniz.

Reels izle seçeneği ile diğer kullanıcıların Reels videolarını da izlemeniz mümkündür. Eğer takip ettiğiniz bir kullanıcının Reels videosunu izlemek istiyorsanız o kişinin profiline giderek Reels videolarının bulunduğu bölüme göz atabilirsiniz. Ayrıca takip ettiğiniz kişi ana sayfada paylaşmayı tercih etmişse, video direkt ana sayfanıza düşebilmektedir. Tüm bunların yanında keşfet bölümü de pek çok Reels videoların izlenebileceği bir başka alandır.


Instagram Reels Videoları Nasıl Hazırlanmalıdır?

Reels videolar hayatımıza girdiği günden beri pek çok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Instagram kullanıcılarının arama motorlarında bile sık sık Reels izle araması yaptığı görülüyor. Bu kadar önemli olan bir özelliği etkin bir şekilde kullanmak da çok önemli. Instagram Reels videolarınızı hazırlarken öncelikle bir konu belirlemeli ve bu konuya uygun bir video hazırlamalısınız.

Kırpma ve ekleme özelliklerini de etkin bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Örneğin bir ses ekleyecekseniz bu sesin işinize yaramayan kısmını uygulama üzerinden kırpıp videonuzu öyle yayınlamalısınız. Eklediğiniz sesin video ile uyumlu olması da çok büyük önem arz etmektedir. Bu önerileri dikkate alırsanız videonuzun keşfete düşme ihtimalini de artırabilirsiniz.


Instagram’da Reels Videolarının Önemi

Instagram, TikTok ile rekabetini sürdürmek ve ön plana çıkabilmek için Reels videolarına daha fazla önem vermektedir. Reels videoların keşfete düşme ihtimali çok daha fazladır. Bu nedenle kullanıcılar Reels videolar paylaşmayı daha çok tercih etmektedir.

Reels izle araması yaparak bu videolara ulaşmak isteyen kullanıcıların sayısı ise bir hayli fazladır.  Instagram Reels gün geçtikçe gelişmekte ve yeni özellikler de eklenmeye devam etmektedir. Siz de bir Instagram hesabı açarak bu özelliği deneyimleyebilirsiniz.