Instagram Hesabının Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Instagram Hesabının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte bu platformları güvenli bir şekilde kullanmak da büyük önem kazanmıştır. Instagram hesap güvenliği konusunda kullanıcılara birçok araç sunmaktadır fakat kullanıcıların da bazı durumlara dikkat etmesi gerekmektedir. Instagram hesabınızı güvenle kullanabilmek için yapmanız gereken işlemlerin başında, telefon numaranıza ve e-posta adresinize kolaylıkla ulaşabiliyor olmanız gerekmektedir. Güncel olmayan bir giriş bilgisi verdiğinizde Instagram hesabınızın kapatılması ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Instagram tarafından asla size özel mesaj gönderilmemektedir. Size Instagram yetkilisi olduğunu söyleyen kişilere itibar etmemeniz gerekmektedir. Eğer size Instagram yetkilisi olduğunu söyleyerek özel bilgilerinizi isteyen bir mesaj ile karşılaşırsanız hemen o hesabı şikayet etmeniz gerekmektedir.

Instagram hesabınıza internet kafe veya restoranların internet ağlarından bağlanmanız sakıncalı olabilir. Ortak ağlar siber saldırılara daha açıktır. Bu nedenle yalnızca kişisel ağlarınızdan Instagram hesabınıza giriş yapmanız büyük önem arz etmektedir.


Instagram Hesabını Korumak İçin Araçlar Var mı?

Instagram hesap güvenliği çeşitli araçlar ile sağlanabilmektedir. Google Authenticator gibi iki faktörlü kimlik doğrulama uygulamaları kullanarak Instagram hesabınıza sizden başka birinin girmesini engelleyebilirsiniz. Instagram ayarlarına giderek bu özelliği kolayca aktif etmeniz mümkündür.

Giriş isteğini aktifleştirerek başka biri Instagram hesabınıza giriş yapmaya çalıştığında bundan anında haberdar olabilirsiniz. Giriş yapmaya çalışan kişinin konumunu ve cihaz bilgilerini de bu ekrandan görmeniz mümkündür. Instagram tarafından sunulan bu özellikleri aktif ederek sizler de hesabınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.


Instagram, Hesabınızı Ne Kadar Koruyor?

Instagram hesap güvenliği konusunda büyük önlemler almasına rağmen her sosyal ağ gibi bazı açıklar barındırmaktadır. Instagram, sizlerin güvenliği için her geçen gün siber alt yapısını geliştirmektedir. Instagram tarafından sunulan tüm güvenlik önlemlerini aktif hale getirmek sizin bu yazılımsal açıklardan meydana gelen saldırılarda mağduriyete uğramamanızı sağlayabilmektedir.

Yukarıdaki başlıkta da bahsettiğimiz iki faktörlü kimlik doğrulama ayarını aktif ederek Instagram’ın hesabınızı koruma konusundaki girişimlerine yardımcı olabilirsiniz. Hesabınızda şüpheli bir hareket gördüğünüzde hemen şifrenizi değiştirerek önlem almanız da mümkün hale gelmektedir.


Instagram’da Nasıl Daha Güvenle Gezinebilirsiniz?

Instagram hesap güvenliği, sizi tatmin edecek düzeye gün geçtikçe ulaşmaktadır. Instagram’da daha güvenli bir şekilde gezinebilmek için mutlaka giriş bilgilerinizi yalnızca sizin biliyor olmanız gerekmektedir. Bu nedenle özellikle şifrenizi yakınınız olsa bile hiç kimseyle paylaşmamalısınız. Eğer gerekli önlemi almadıysanız, şifrenizi bilen herkes hesabınıza giriş yapabilmektedir.

Instagram’da daha güvenli gezinebilmenin bir diğer yolu ise hesap hareketlerini takip etmektir. Ayarlardan güvenlik sekmesine giderek hareketler bölümünden uygulama içerisinde neler yaptığınızı görmek mümkündür. Bu bölümde yer alan hareketlere bakarak sizin yapmadığınız bir işlemle karşı karşıya kalmanız durumunda hemen şifrenizi değiştirmeniz önerilmektedir. Aksi takdirde hesabınızın başka biri tarafından yönetilmesine, mesajlarınızın ve aramalarınızın başkası tarafından görüntülenmesine istemeden neden olabilirsiniz.