Line Ne İşe Yarar?
Line Ne İşe Yarar?

Line, yeni nesil bir mesajlaşma uygulamasıdır. Japon bir firmaya ait olan Line uygulaması sayesinde diğer kullanıcılarla mesajlaşabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Sesli ve görüntülü görüşmenin de mümkün olduğu bu platform, milyonlarca kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Bu uygulama sayesinde iletişim kurma dışında müzik ve oyun gibi servislerden de faydalanmanız mümkündür.

2011 yılında internet kullanıcılarının hizmetine giren Line, ülkemizde pek popüler olmasa da Japonya’da ve uzak doğu ülkelerinde çok fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Bu ülkelerde kullanıcılar Whatsapp gibi mesajlaşma uygulamalarının yerine Line kullanmayı tercih etmektedir.  Line nasıl kullanılır sorusu ise Türk kullanıcılar tarafından sık sık sorulmaktadır.


Line Nasıl Kullanılır?

Line nasıl kullanılır sorusuna gelecek olursak, Line uygulamasının kullanımı oldukça basittir. Öncelikle bu uygulamayı cihazınızın uygulama mağazasından indirerek kaydolmanız gerekmektedir. Uygulamaya Facebook hesabınızı kullanarak da giriş yapmanız mümkündür. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra giriş bilgilerinizi kullanarak ana sayfaya çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Line uygulamasında kendinize bir özel kullanıcı adı belirleyerek diğer Line kullanıcıları ile telefon numaranızı paylaşmadan iletişim kurmanız mümkün olmaktadır. Kullanıcı adınızı ayarlardan belirlemeniz mümkündür. Arama butonunu kullanarak dilediğiniz kişinin profiline ulaşabilir, sohbet ekranından dilediğiniz kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca ayarlar kısmından profilinizi düzenleyerek çeşitli özelleştirmeler yapabilirsiniz.


Line Hangi Özelliklere Sahiptir?

Line nasıl kullanılır sorusunun ardından en çok sorulan sorulardan bir diğeri ise bu uygulamanın hangi özellikleri barındırdığıdır. Line uygulaması sayesinde yakınlarınızla ücretsiz bir şekilde yazışabileceğiniz gibi sesli ve görüntülü görüşmeler de gerçekleştirebilirsiniz. Grup kurarak 200 kişiye kadar kullanıcı ile aynı anda mesajlaşmanız da bu uygulama sayesinde mümkündür. Ayrıca bu gruplarda anketler paylaşarak kullanıcıların çeşitli konulardaki fikirlerini de öğrenebilirsiniz.

Line üzerinden yaptığınız görüşmelerde ücretsiz bir şekilde birbirinden güzel çıkartmalar da kullanabilirsiniz. Çıkartma mağazasından edineceğiniz çıkartmalar sayesinde daha eğlenceli bir sohbet deneyimi yaşamanız mümkündür. Line telefonda ve bilgisayarda senkronize olarak çalışabilen bir uygulamadır. Telefonunuzda mesajlaşırken bilgisayara geçtiğinizde mesajlaşmaya anında devam etmeniz mümkündür.

Line’ın bünyesinde bulunan Line Out özelliği sayesinde yurt dışında yaşayan sevdiklerinizle görüşmeniz de mümkün olmaktadır. Ayrıca platform bünyesinde keep adında bir de depolama alanı bulunmaktadır. Bu alan sayesinde fotoğraflarınızı, videolarınızı ve mesajlarınızı saklayabilir, dilediğiniz zaman arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.


Line Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Line nasıl kullanılır sorusuna verdiğimiz cevapta belirttiğimiz gibi Line uygulamasını kullanırken telefon numaranızı diğer kişilerle paylaşmak zorunda kalmayacağınız için güvenli bir mesajlaşma ortamı yaratmanız mümkün olmaktadır. Arama kutusunu kullanarak yeni kişilere ulaşabilir ve onlarla tanışarak yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

Line kullanması oldukça keyifli bir uygulamadır. Line kullanarak eğlenebilir ve keyifli vakitler geçirerek sosyalleşebilirsiniz. Siz de Line uygulamasının sunduğu bu avantajlara sahip olmak istiyorsanız uygulama mağazasından uygulamayı indirerek kaydolabilirsiniz.