Instagram ile İlgili Bilinmeyenler
Instagram ile İlgili Bilinmeyenler

Instagram ile İlgili Bilinmeyenler

Sosyal medya herkesin ilgisini çeken ve günün belirli bir zamanını ayırdıkları platformlar olarak tabir edilmektedir. Aynı zamanda da kullanımı kolay olarak görülen bu mecralar arasında da Instagram kendini gösterebilmektedir. Instagram kullanırken işe yarayacak ama pek bilinmeyen özelliklerden faydalanmak da mümkün olmaktadır. Bu imkanların her biriyle beraber gerçekten Instagram içerisinde gerekli şartları elde etmek de söz konusu olabilmektedir. Verimli kullanmakla beraber beğeni, yorum ve takipçi sayısında da ciddi oranda bir yükseliş içine girmek söz konusu olabilmektedir. Bu pratik bilgiler ışığında Instagram genelinde hareket etmek de her bir kullanıcının istediği sonuçları yaratma hususunda önemli bir yer tutmaktadır.

Sosyal medyada takipleşme seçeneği her zaman ön planda olmuştur. Gönderileri kaçırmamak adına Instagram genelinde hesap uyarılarını elde etmek söz konusudur. Bu uyarıları elde etmek için Instagram uygulamasında bulunan seçenekler düğmesi tıklanarak, gönderi uyarılarını etkinleştirmeye dair bir işlem yapmak mümkün olmaktadır.

Instagram genelinde fayda sağlamak için etiketlenen gönderilerden profili kaldırmak da oldukça önemlidir. Bunun için paylaşıma gidilerek, “Fotoğraf Seçenekleri” hususunda hareket edilebilir. Sonrasında da “Beni fotoğraftan kaldır” seçeneği tıklanır. Bunun yerine “profilimde gizle” seçeneği de tercih edilebilir.

Arama geçmişini temizlemek de Instagram profili için önemli bir noktada yer almaktadır. Bunun için seçenekler kısmına giriş yaparak en alt kısımda bulunan Arama Geçmişini Temizle seçeneği doğrultusunda hareket etmek mümkün olmaktadır.

Beğenilen gönderileri tekrar görmek istemek de Instagram içerisinde yaygın olarak ortaya çıkan bir konudur. Bunun için de Instagram seçenekleri doğrultusunda hareket ederek, “Beğendiğiniz Gönderiler” şıkkına tıklamak yeterli olacaktır. Hesap genelinde tüm beğenilen postların listelenmesiyle birlikte aranılanlar daha da rahat bir seviyede bulunacaktır.

Instagram paylaşımlarda filtrelerle sınırlı kalınmaması da önemlidir. Filtrenin yanı sıra düzenleme seçeneğinden de faydalanmak daha hoş paylaşımlar yapmanın bir yolu olarak dikkat çekecek türdedir. Renklerin kontrastı, yapısı, gölgeleri ve dolgunluğu konusunda da gerekli düzenlemeleri yapmak için Instagram içerisinde özellikler yer almaktadır.

Instagram görsel paylaşımları içerdiğinden dolayı kotayı hızlı bir biçimde tüketebilecektir. Bu yüzden de Seçenekler kısmından hareket ederek, “Mobil ağ kullanımı” ve “daha az veri kullan” seçeneklerini etkinleştirmek de yeterli olacaktır.

Instagram içerisinde birden çok hesabın aynı profil üzerinden kontrol edilmesine dair bir özellik ortaya çıktı. İki ayrı hesabın aynı anda kullanılması adına da ayarlardan girişimlerde bulunmak mümkün olabilmektedir. “Hesap Ekle” seçeneğinden hareket ederek, hesapları uygulamaya eklemek de mümkündür.

Kolajlar da her zaman ilgi çeken bir konumdadır. Ancak yakın zamana kadar Instagram içerisinde meydana getirilmemekteydi. Layout uygulamasıyla beraber bu kolajları daha kolay meydana getirerek, sosyal medya profillerine dahil etmek kısa bir süre içerisinde gerçekleşebiliyor. Öte yandan değişik türlerde kolaj seçenekleri de devreye girebiliyor.