Instagram Mavi Tik Nedir?
Instagram Mavi Tik Nedir?

Mavi tik işareti, Instagram’da doğrulanmış hesap arması olarak bilinmektedir. Hesap adının hemen yanında gözüken mavi tik işareti, hem Instagram aramalarında hem de hesap sahibinin gönderilere yaptığı yorumlarda görünmektedir. Instagram mavi tik, hesabın belli bir markanın veya ünlünün resmi profili olduğunu kanıtlamaktadır. Bu doğrulama sistemi küresel markalar, tanınmış kişiler ve ünlülerin hesaplarının taklit edilmesini önlemektedir.

Instagram, mavi tik özelliğini 2018 yılında tüm kullanıcılarına bir form aracılığı ile açmıştır. Bu özellik açıldığından beri pek çok ünlü ve tanınır isimler profillerin yanında mavi tik olabilmesi için başvuru yapmıştır. Bir Instagram kullanıcısının mavi tik alabilmesi için bilinirliğinin yüksek olması gerekmektedir.


Instagram Mavi Tik Ne İşe Yarar?

Mavi tik işareti, Instagram hesabınızın bir kişiye, markaya veya kuruluşa ait olduğunu gösteren bir etikettir. Hesabınız bu işareti içeriyorsa, hesabınızın Instagram tarafından onaylandığını diğer kullanıcılar görebilmektedir. Mavi Instagram onay işareti genellikle ünlü ve marka hesaplarının gerçek olduğunu gösterir.

Özellikle markalar için mavi bir onay işareti koymak çok önemlidir. Ülkemizde bu günlerde Instagram'ın aktif kullanımı göz önüne alındığında, bir markanın Instagram hesabındaki mavi onay işareti, ilgili markanın güvenli alışverişi sağladığını göstermektedir.


Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Mavi tik işareti alabilmek için öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Instagram'ın sağ üst köşesindeki menü simgesine tıklayın. Menü alanına giriş yaptıktan sonra bu alanın alt kısmında bulunan ayarlar bölümüne gidin. Ayarlar bölümünde Hesaplar bölümünü bulun ve dokunun. Hesap bölümünde, Onay İsteği bölümüne tıklayın.

Tüm bu işlemler, mavi tik için bir Instagram kontrol formunu karşınıza çıkaracaktır. Onay İstekleri bölümünde Instagram, kullanıcı adı, ad soyad, ev adresi ve Instagram hesap kategorisi gibi bilgileri sizden istemektedir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra Instagram, kimliğinizin bir fotoğrafını isteyecektir. Kimliğinizi ekledikten sonra başvurunuzu kolaylıkla gönderebilirsiniz.


Instagram Mavi Tik Almak Neden Önemli?

Mavi tik işareti, Instagram kullanıcılarına pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Mavi onay işaretli hesaplar her zaman diğerlerinden çok daha prestijli gözükmektedir. Aynı zamanda popülerliğinizi ve itibarınızı göstermenize olanak tanımaktadır. Mavi onay işareti, kendiniz veya markanız için farkındalık oluşturmanın veya yeni takipçiler çekmenin çok kolay bir yoludur.

Mavi tik işareti ile takipçilerinizin güvenini kazanmanız mümkündür. Markalar ve işletmeler genellikle mavi onay işaretli bir Instagram profili kullanarak çalışmayı tercih etmektedir. Instagram mavi tik, kullanıcıların sizi veya markanızı sosyal medyada kolayca bulmasına da yardımcı olmaktadır. Mavi onay işareti sayesinde Instagram hesabınızı daha kolay bir şekilde yönetebilir ve olası bir şikayet saldırısından kolayca kurtulabilirsiniz. Siz de mavi tik işareti için Instagram’a başvurabilir ve yeterli görüldüğünüz takdirde profilinize mavi tik işaretini ekleyebilirsiniz.