En Çok Kazanan Twitch Yayıncıları
En Çok Kazanan Twitch Yayıncıları

En Çok Kazanan Twitch Yayıncıları

Twitch her zaman dikkat çeken mecralardan bir tanesi olarak kendini gösteriyor. Günlük olarak 40 milyon kullanıcıya hitap eden bu sosyal medya aracı olarak kendini gösteriyor. Oyun oynayan, müzik yapan ve sohbet eden birçok yayıncıya denk gelebilmek mümkündür. Twitch içerisinde irili ufaklı isimler yer alsa da oldukça geniş kitlelere hitap eden profiller de bulunmaktadır. Abone sayılarıyla ve aylık kazançlarıyla dudak uçuklatıyor. 10 yıllık Twitch dönemini en iyi şekilde değerlendiren bu isimler, son derecede yüklü kazançlara ulaşmayı da başarıyor. Böylelikle her bir kullanıcının aradıkları gibi bir yayıncıya denk gelmeleri hususunda da ne kadar ideal bir halde oldukları da görülebiliyor.

En Büyük Twitch Yayıncıları Kimlerdir?

Twitch platformunda yayıncı olarak varlık gösteren kişiler de bir hayli fazla olarak adlandırılıyor. Ancak takipçi sayılarıyla da Twitch zirvesinde yer alan isimler de ön planda kalıyor. Dünya genelinde 17 milyon takipçiye sahip olan Tyler Ninja Blevins bu konuda ilk sırada yer alıyor. Oyunlara odaklanarak yayın yapan bu isim Twitch genelinde fazlasıyla adından söz ettirilen bir isim olarak anılıyor. Bunun dışında birçok isim de Twitch genelinde kendini gösteriyor.

·         Ninja 16.7 milyon takipçi

·         Tfue 10.2 milyon takipçi

·         Kefen 9.2 milyon takipçi

·         Rubius 8.8 milyon takipçi

·         Auronplay 8.1 milyon takipçi

·         Pokimane 7.6 milyon takipçi

·         Efsane 7.2 milyon takipçi

·         TheGrefg 7.1 milyon takipçi

·         TimTheFatman 6.4 milyon takipçi

·         xQc 5.9 milyon takipçi

Twitch’te En Çok Abonelere Sahip Yayıncılar

Twitch’te abonelik kavramı da ayrı bir yer tutuyor. Sürekli olarak yayıncıları takip ederek, onlara donate atmak yerine aylık düzenli bir ödeme yapan kullanıcılar bakımından da Twitch bir liste yayınlıyor. Bu liste genelinde Ludwig, Ranboo ve xQc gibi isimler öne çıkıyor

·         Ludwig 280.000

·         Ranboo 85.000

·         xQc 70.000

·         NİKMERCLER 66.000

·         Zirve1g 52.000

·         Gaules 41.000

·         Yeniden doldur 36.000

·         HasanAbi 35.000

·         KarlJacobs 34.000

·         TimTheTatman 33.000

Bu veriler Twitch Tracker’dan alınmıştır. Genel olarak da bu konuda değişiklik görülebilecek ve abonelik sayılarında da Twitch yayıncılarının farklılık durumu da ortaya çıkabilecektir.

En Çok Kazanan Twitch Yayıncıları Kimler

Twitch içerisinde para kazanmanın pek çok yolu var. Sadece yayın açmakla değil aynı zamanda da reklam gelirleri ve aboneliklerle de ideal meblağlar kazanmak mümkün olarak kendini gösterebiliyor. Yayıncılar Twitch sayesinde kazandıkları rakamları pek ortaya dökmeseler de var olan istatistikler sonrasında aşağı yukarı olarak bu rakamlar tahmin edilebilmektedir. Bu anlamda da en yüksek gelire sahip olan 3 Twitch yayıncısı hakkında ortalama bir rakam da ortaya çıkarak aylık gelirleri tahmin edilebilmektedir. Oldukça yüksek meblağlar söz konusu olmakta ve Twitch platformunu cazip kılmaktadır.

·         Tyler “Ninja” Blevins ayda 400.000-800.000 dolar

·         Micheal “Shroud” Grzesiek ayda 150.000- 200.000 dolar

·         Nick “NİCKMERCHS” Kolcheff ayda 100.000- 150.000 dolar