YouTube ile İlgili Bilinmeyenler
YouTube ile İlgili Bilinmeyenler

YouTube ile İlgili Bilinmeyenler

İnternet ortamının başlıca dikkat çeken siteleri arasında yer edinen YouTube, her zaman kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor. YouTube genelinde istenilen videolara erişim sağlamak anlık olarak gerçekleşebiliyor. İstenilen konu ve konseptte kanalları takip ederek, bilgi sahibi olmak ya da vakit geçirmek gibi durumlar hayata geçirilebiliyor. YouTube platformu en fazla tık alan web siteleri arasında kendini gösteriyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların para kazanmalarına da olanak tanıyan bir platform olarak da adından söz ettiriyor. Her bir kullanıcının rağbet ettiği ve ilgisini çeken konumda bulunan bu web sitesinde göz gezdirdikleri de öne çıkan bir yapıda kalmaya da devam ediyor.

YouTube genel olarak ilgi çeken ve kullanımda olan bir video blog sitesi olarak adından söz ettiriyor. Buna bağlı olarak da kullanıcıların istediklerini bulabilecekleri bir sanal ortam olarak adlandırılıyor. Her bir kullanıcının ilgisini çekebilecek yönde yer alan bu web sitesi sayesinde de oldukça keyifli bir ortam yakalamaları muhtemel oluyor. Fazla geçmişi olmayan bu web sitesindeki işleyiş kanal sahiplerine de ciddi oranda kazanç sağlama imkanı tanımasıyla dikkat çekiyor. Bu yüzden de her bir kullanıcının zevklerine hitap ederek, ekonomik şartlarını da iyileştirebilecek özelliğe sahip olması hususunda devreye girebilecektir. Bu yüzden de YouTube her bir internet kullanıcısının en fazla tercih ettiği platformlar arasında kalmaya da devam ediyor.

YouTube Hakkında Dikkat Çeken Bilgiler

YouTube video blog sitesi 14 Şubat 2005 tarihinde kuruldu. Kurucuları 3 eski PayPal çalışanıydı.

YouTube mecrasında yer alan ilk videonun yüklenme tarihi de 23 Nisan 2005’tir. Bu video 19 saniye olup, San Diego Hayvanat Bahçesi’nde çekilmiştir.

YouTube platformunun kuruluş amacı video aracılığıyla tanışma sitesi olmasıydı. Tune In Hook Up adı altında bir süre hizmet vermiştir.

YouTube kurulduktan 18 ay sonra Google tarafından satın alınmıştır. O dönemde 1.65 milyar dolar gibi bir ödeme Google tarafından yapılmıştır.

YouTube genelinde 1 milyardan fazla bir kullanıcı sayısı ortaya çıkmaktadır. Bu da internet genelindeki üç kişinin birinin bu platformu faal olarak kullandığı manasına gelmektedir.

YouTube içerisinde her bir dakikada 100 saatin üzerinde izlenmesi olacak videoların yüklenmesi gerçekleştirilmektedir.

YouTube geleneklerinden bir tanesi de her 1 Nisan gününde milyonlarca kullanıcısına şaka yapmasıdır.

Kullanıcıların tamamı aylık olarak YouTube içerisinde 6 milyar saatlik bir izleme durumunu yakalıyor. Günde ise 4 milyar video YouTube içerisinde izleniyor.

YouTube’un en fazla izlendiği ülkeler arasında ABD’den sonra Suudi Arabistan geliyor. Bunun temel nedeni de Suudi Arabistan’da televizyon, Twitter ve Facebook gibi yasakların bulunmasından dolayı olduğu belirtiliyor.

YouTube’da aranılan en popüler sorular arasında “Nasıl Öpülür” ve “Kravat Nasıl Bağlanır” yer alıyor.

YouTube’da kanal açan ilk lider İngiltere Başbakanı Tony Blair’dir.