TikTok ile İlgili Bilinmeyenler
TikTok ile İlgili Bilinmeyenler

TikTok ile İlgili Bilinmeyenler

Global olarak öne çıkan sosyal medya akımında TikTok da ön planda kendini gösteriyor. Genel olarak genç kitleyi etkisi altına alan TikTok içerisinde 15 saniyelik videolarla geniş kitlelere erişme şansı kendini gösterdi. Kısa sürede fazlasıyla indirilen ve ilgi çeken TikTok uygulaması fazlasıyla büyüyen bir platform haline geldi. Küresel anlamda tercih edilerek, diğer sosyal medya mecralarıyla yarışır hale gelen TikTok da hem keyifli zamanlar geçirmek hem de farklı videoları izlemek isteyen kullanıcılara hitap etmeyi başardı. Ancak keyifli biçimde bu platformu kullananlar kadar bir o kadar uzak duranlar da bulunuyor. Bu yüzden de halen daha muallakta olan kesimin olduğu da ifade ediliyor.

TikTok Nedir?

TikTok platformu içerisinde kullanıcılar kendilerini kısa videolarla tanıtmak ve daha fazla kişiyi takipçi edinmek adına faaliyet içine girebiliyorlar. Aynı zamanda da bu videolarda filtreler, etiketler ve çıkartmalar sayesinde de daha da uygun bir içerik meydana getirebiliyorlar. Öte yandan sevdikleri müzikleri ve ses efektlerini de videolara dahil edebiliyorlar.

TikTok sosyal medya uygulaması Snapchat ve Vine ile benzerlik gösterse de kısa bir süre içerisinde ciddi bir başarı yakaladı. Kısa video konseptine sahip olan bu uygulama milyonlarca kişinin tercihi arasında bulunuyor. Videolar genel olarak 15 saniyeyle sınırlı kalsa da birden fazla videonun birleştirilmesiyle daha geniş zamanlı içerikler ortaya konulabiliyor.

TikTok Kaç Kişi Tarafından Kullanılıyor?

2018 yılından itibaren hayatımıza giren TikTok, 150 ülkede faal olarak kullanılıyor. Toplam kullanıcı sayısının da 500 milyondan fazla olduğu tabir ediliyor. Türkiye’de de kendine özgü bir kitleye hitap eden TikTok uygulaması, oldukça popüler bir seviyede bulunuyor.

TikTok uygulaması tüm Android uygulamalar içerisinde en fazla indirilen üçüncü uygulama olma özelliğini taşıyor. iOS platformunda ise video uygulamaları arasında 6. Sırada kendini gösteriyor. İnternet trafiğinde de önemli bir yer tutan TikTok, sadece Çin genelinde bu trafiğin %10’luk bir dilimini tek başına karşılamasıyla biliniyor. Video paylaşım trafiği konusunda ciddi bir artışı gözler önüne seren bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

TikTok’ta Yaş Sınırı Var Mı?

Sosyal medya sitelerinin her birinde olduğu gibi TikTok içerisinde de bu yaş sınırı aranıyor. TikTok kullanıcısı olmak için 13 yaşından büyük olmak gerekiyor. Ancak 18 yaşından küçük olan üyelerin hesap açmak için anne babalarından onay almaları da ifade ediliyor. Pratikte işlemese de 18 yaşından küçük kullanıcıların belirli şartları yerine getirmeleri durumunda TikTok’a üye olmaları durumu ortaya çıkabiliyor. Ancak TikTok mecrasında küçük yaşlarda kullanıcıları görebilmek de mümkün bir hal alıyor. Bu yüzden de TikTok mecrasında her yaştan kullanıcılara denk gelebilmek de olası bir durum olarak gözlemlenebilmekte ve yaş grupları ele alındığında da geniş bir kitleyi barındırdığı belirtilmektedir.