Clubhouse Nedir, Ne İşe Yarar?
Clubhouse Nedir, Ne İşe Yarar?

Clubhouse nedir sorusu ile pek çok kez karşılaşılmaktadır. Clubhouse, 2020 yılı içerisinde Alpha Exploration Co. Tarafından geliştirilen canlı bir sesli sohbet uygulamasıdır. Clubhouse ile canlı bir şekilde diğer kullanıcılarla sesli sohbet gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Kısa süre önce çıkış yapmasına rağmen milyonlarca kullanıcı tarafından beğeniyle kullanılmaktadır.

Clubhouse uygulamasında kullanıcılarla sesli sohbet gerçekleştirirken moderatör, dinleyici ve konuşmacı gibi çeşitli roller atamak mümkündür. Dinleyici rolündeki kullanıcılar yalnızca konuşmacıyı dinleyebilmektedir. Moderatör ise dilediği kullanıcıya konuşma hakkı tanıyarak sohbetin verimliliğini sağlamaktadır. Diğer sosyal ağlardan farklı olarak bu platform, yalnızca davetiye ile kullanılabilmektedir.


Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Clubhouse nedir sorusunu soran sosyal medya kullanıcıları bu uygulamanın nasıl kullanılacağını da merak etmektedir. Clubhouse uygulamasını kullanabilmeniz için öncelikle ios ve android cihazlarınıza bu uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı girerek size gelen kısa mesajdaki kodu ilgili alana girmeniz istenecektir.

Telefon numaranızı onayladıktan sonra ad soyad bilgininizi girerek kendinize bir kullanıcı adı seçmeniz gerekmektedir. Kullanıcı adınızı belirledikten sonra tanıyor olabileceğiniz kişiler ve ünlü hesaplar karşınıza çıkarak onları takip etmeniz önerilecektir. Bu öneriyi atlayarak devam edebilir veya karşınıza çıkan ekrandan dilediğiniz kullanıcıyı takip edebilirsiniz. Clubhouse uygulamasının kullanımı çok basittir. Ana sayfadan dilediğiniz sekmeye geçiş yapabilir, ayarlardan profilinizi düzeltebilirsiniz.

Clubhouse uygulamasını kullanabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Ayrıca topluluk kurallarını ihlal etmeden uygulamayı kullanmanız çok önemlidir. Nefret ve şiddet dolu davranışlarınızda platformdan süresiz olarak uzaklaştırılmanız mümkündür.


Clubhouse Hangi Özelliklere Sahip?

Clubhouse nedir sorusunun ardından en çok sorulan sorulardan bir diğeri ise bu uygulamanın hangi özelliklere sahip olduğudur. Clubhouse uygulamasında sesli sohbet gerçekleştirebileceğinizden bahsetmiştik. Bu özelliğin yanında Twitter ve Instagram hesaplarınızı bağlayarak profilinizdeki simgeye tıklayıp bu hesaplarınıza gidebilmeniz mümkün hale gelmektedir. Clubhouse uygulamasında arama butonunu kullanarak dilediğiniz kişinin profilini bulup tek tıkla takip edebilirsiniz.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra uygulamada özel oda açma özelliği de bulunmaktadır. Eğer tek bir kişi ile özel odada sesli sohbet etmek istiyorsanız özel oda açabilir, dilediğiniz gibi sesli sohbet gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellikler sayesinde milyonlarca kişi Clubhouse kullanarak keyifli vakit geçirme şansını elde edebilmektedir.


Clubhouse Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Clubhouse nedir sorusuna verdiğimiz cevapta olduğu gibi bu uygulamayı sesli sohbet için kullanmanız mümkündür. Bu yönüyle uygulama tarafından kullanıcılara pek çok avantaj sunulmaktadır. Clubhouse kullanarak yeni insanlar tanımanız ve sosyalleşmeniz mümkün hale gelmektedir. Clubhouse ile ortak ilgi alanlarına sahip olduğunuz pek çok kişi ile tanışabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Clubhouse sayesinde belli bir kitleye ulaşarak fikirlerinizi paylaşmanız da mümkündür. Dilediğiniz konuda konuşmalar yaparak diğer kullanıcıları bilgilendirebilirsiniz. Siz de Clubhouse platformunu kullanmak istiyorsanız cihazınızın uygulama mağazasından çok kolay bir şekilde indirip kaydolabilirsiniz.