TikTok Hesap ve Video Gizleme Nasıl Yapılır?
TikTok Hesap ve Video Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok, milyonlarca kullanıcıyı bünyesinde barındıran bir sosyal medya platformudur. Bu platformda kimi kullanıcılar hesaplarını ve paylaştıkları videoları diğer kullanıcılardan gizlemek isteyebilirler. Hesap ve video gizleme isteğinin ardında pek çok neden olabilmektedir. TikTok video gizleme ve hesap gizleme konusunda kullanıcılarına seçenek sunmaktadır.

Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi TikTok’ta da paylaştığınız videoları gizleyerek yalnızca takipçilerinizin görmesini sağlamanız mümkündür. Bu gizlilik ayarını kullanabilmek için ticari hesap değil de normal hesap kullanıyor olmanız gerekmektedir. Ticari hesaplarda hesap gizleme özelliği aktif edilememektedir. Ayrıca normal hesap sahipleri hesaplarını gizlediklerinde gönderileri keşfete düşmemektedir. Bu nedenle eğer keşfete düşme şansını kaçırmak istemiyorsanız hesabınızı gizlememeniz gerekmektedir.


TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok hesap gizleme özelliğini aktif hale getirebilmek için öncelikle uygulamayı açarak ayarlara gitmeniz gerekmektedir. Ayarlar kısmında yer alan gizlilik ayarları sekmesine tıklayarak ‘’Diğerlerinin Beni Bulmasına İzin Ver’’ seçeneği ile diğer kullanıcıların hesabınızı görüp göremeyeceğine karar vermeniz mümkün olmaktadır.

Aynı ekran üzerinde alt kısımda yer alan Özel Hesap butonu da hesabınızın ve içeriklerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğini seçmeniz için size yardımcı olmaktadır. Ayrıca aynı ekranda daha pek çok gizlilik ayarlarını değiştirmeniz de mümkündür. Size kimlerin yorum yapabileceğinden, kimlerin tepki verebileceğine kadar birçok ayarı bu ekrandan özelleştirebilirsiniz.  TikTok video gizleme yöntemi ise aşağıda anlatılmıştır.


TikTok Video Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok video gizleme özelliği sayesinde videolarınızı birkaç işlem yaparak herkesten gizlemeniz mümkündür. Bunun için öncelikle video yükleme ekranına gelerek gizleyeceğiniz videoyu seçmeniz gerekmektedir. Videoyu yüklerken son adımda, gönderme kısmında yer alan seçenekte size bu videoyu kimin görebileceği sorulacaktır.

Eğer videoyu arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız Arkadaşlar seçeneğini, eğer sadece siz görmek istiyorsanız Özel seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Bu işlemleri yapmanız durumunda videonuz başarıyla gizlenecektir. Daha sonra gizlediğiniz bu videoları ayarlar kısmından tekrar arkadaşlarınıza açık bir şekilde yayınlamanız mümkündür. Kullanıcılar bu özelliği, videoda daha sonra düzenlemeler yapacakları zaman tercih etmektedir.


TikTok’ta Önceden Paylaşılan Videolar Nasıl Gizlenir?

TikTok video gizleme konusunda kullanıcılarına pek çok seçenek sunmaktadır. TikTok’ta önceden paylaştığınız videoları gizlemek de mümkündür. Bunun için öncelikle gizlemek istediğiniz videoya gelerek sağ üst kısımda yer alan üç noktaya tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan ekranda gizlilik ayarları sekmesine tıklayarak ‘Bu Videoyu Kimler Görüntüleyebilir’’ seçeneğine dokunmanız gerekmektedir. Seçeneğe dokunduktan sonra karşınıza çıkan ekrandan Özel butonuna tıkladığınızda videonuz herkesten gizlenecektir.

TikTok’ta video gizleme özelliği aslında arşivleme özelliğine benzemektedir. Gizlediğiniz videolar sadece sizin tarafınızdan görüntülenebileceği için daha sonra gizlilik ayarını değiştirerek tekrar herkes tarafından görüntülenebilmesini sağlayabilirsiniz. Siz de herhangi bir nedenden dolayı TikTok hesabınızı ve videolarınızı gizlemek istiyorsanız, yukarıda yer alan adımları uygulayarak bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.