Instagram İletişime Geç Butonu Ekleme
Instagram İletişime Geç Butonu Ekleme

Günümüzün en çok ziyaret edilen sosyal medya platformlarından biri haline gelen Instagram, Kişisel hesaplara olduğu kadar profesyonel hesaplara sunduğu özellikler ile de ön plana çıkmaktadır. Instagram bünyesinde pek çok özelliği barındırmaktadır. Geçmişten günümüze kadar her konuda gelişme gösteren bu platform, milyonlarca kullanıcının beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Yalnızca profesyonel hesap sahibi olan kullanıcılara sunulan Instagram iletişime geç butonu sayesinde kullanıcılar, e-posta ve telefon numarası gibi bilgileri profillerine ekleyebilmektedir. Bu özelliği daha çok içerik üreticileri ve işletmeler kullanmaktadır. Kişisel hesaplar için bu özellik çok da kullanışlı değildir.


İletişime Geç Butonu Eklemek İçin Profesyonel Hesaba Nasıl Geçilir?

Instagram iletişime geç butonu ekleyebilmek için hesabınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekmektedir. En başta hesabınız bir profesyonel hesap olmalıdır. Profesyonel hesaba geçiş için öncelikle sağ alt kısımda bulunan profil simgenize tıklayarak ayarlara gitmeniz gerekmektedir. Ayarlara gittikten sonra Hesap sekmesine dokunmanız gerekmektedir.

Hesap sekmesine dokunduğunuzda karşınıza bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda yer alan Profesyonel Hesaba Geçiş Yap seçeneğini tıkladıktan sonra sizden istenen bilgileri girerseniz hesabınızı profesyonel hesaba geçirmiş olacaksınız. Aşağıda ise iletişime geç butonunu nasıl ekleyeceğinizi detaylı bir şekilde anlattık


Instagram İletişime Geç Butonu Nasıl Eklenir?

Instagram iletişime geç butonu ekleyebilmek için öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sağ alt kısımda bulunan profil simgesine, ardından sağ üst kısımda bulunan üç çizgiye dokunmanız gerekmektedir. Karşınıza gelen ekrandan İçerik Üretici sekmesine tıklamalısınız.

Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza pek çok seçeneğin yer aldığı bir ekran gelecektir. Bu ekrandan bağla ve oluştur sekmesine tıklayarak Facebook hesabınızı Instagram hesabınıza bağlamanız gerekmektedir. Bağlama işlemini tamamladıktan sonra aynı ekrandan dilediğiniz iletişim bilgisini eklemeniz mümkün olacaktır.

Facebook ve Instagram hesabınızı birbirine bağlama işlemi aynı zamanda Facebook arkadaşlarınızı Instagram’da da bulabileceğiniz için çok kullanışlı bir özelliktir. Bu sayede iki hesap birbiri ile senkronize bir şekilde kolaylıkla çalışabilmektedir.


Instagram İletişime Geç Butonunun Avantajları Nelerdir?

Instagram iletişime geç butonu , kullanıcılara pek çok avantaj sunmaktadır. Eğer tanınan biriyseniz bu buton sayesinde hayranlarınızla iletişime geçebilir, firmalar ile satış ortaklığı ve iş birlikleri yapabilirsiniz. Bu buton, binlerce içerik üreticisi ve ünlü isimler tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. İletişime geç butonunu aktif olarak kullanmayan profesyonel hesap sahibi sayısı yok denecek kadar azdır.

İletişime geç butonu, işletmeler tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır. Bu buton sayesinde işletmeler iletişim bilgilerini profillerine ekleyerek müşterilerine ulaşıp satış yapabilmektedirler. Bu butonun varlığı işletmenin güvenini de artırabilmektedir. Dilerseniz mail adresinizi, dilerseniz telefon numaranızı profile eklemeniz mümkündür. Hatta her ikisi birden de profile eklenebilmektedir. Siz de yukarıda yer alan adımları takip ederek profilinize iletişim adreslerinizi ekleyebilirsiniz.