YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?
YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

YouTube, etkili bir kazanç aracı olarak günümüzde fazlasıyla öne çıkan bir web sitesi olarak ifade ediliyor. YouTube içerik üreticisi olarak bilinen YouTuberlar da bu alana yönelerek, daha fazla kitleye hitap etme güdüsü içerisinde hareket ediyorlar. YouTube gibi kanallarda para kazanmanın birden fazla yolu ortaya çıkıyor. YouTube genelindeki video içerik üreticileri, gelirlerini, Adsense reklamlarından elde edebiliyorlar. Tık başına ödeme ve bin gösterim başına ödeme gibi durumlarla ideal bir aylık kazancı hayata geçirmeleri de söz konusu olabiliyor. Daha fazla abone ve izleyici sayısını oluşturarak, bu gelirlerinde de artış sağlamayı amaçladıkları da görülebiliyor. Bu sayede de gelirlerinde de ciddi bir yükseliş meydana gelebiliyor.

YouTube Adsense sistemi içerisinde üç farklı kategori kendini gösteriyor. Türkiye de Japonya, Arjantin ve Tayland gibi ülkeler arasında yer alarak; ikinci kategoride öne çıkıyor. Farklı konseptlere sahip olunmasıyla beraber bu aşamada YouTube video üreticilerinin ideal bir kazanç elde etmeleri durumu da kendini gösterebiliyor.

YouTube genelinde en çok kazanç sağlamaya destek olan kategoriler de şu şekilde sıralanıyor:

·         Eğlence

·         Yemek tarifi

·         Oyun

·         Güzellik ve moda

·         Müzik

·         Spor

·         Bilim ve teknoloji

·         Seyahat

YouTube genelinde kazanç elde edebilmek için en az 1000 aboneye sahip olunması gerekiyor. Aynı zamanda da yıllık bazda 4000 saatlik izlenme limitinin de aşılması gerekiyor.

YouTube içerisinde sadece izlenme ya da tıklanmaya bağlı olarak kazanma durumu söz konusu olmuyor. Bunun yanı sıra YouTuberların sponsorluk ve ortaklık programları doğrultusunda da gelir elde etmeleri durumu ortaya çıkıyor. Ortaklık programları sadece YouTube ile sınırlı kalmayarak, sosyal medya fenomenlerinin de uygulamaya koydukları konular arasında yer alabiliyor.

YouTube’dan Nasıl Para Kazanılır?

YouTube odaklı para kazanmak için ilk olarak konsept belirlemek gerekir. Bu konsepte uygun olan özgün ve kaliteli içeriklerin üretilmesi halinde kazanç ortaya konulacaktır. İlk aşamada küçük meblağlar ortaya çıksa da YouTube kanalının giderek tanınması ve daha geniş kitleler tarafından takip edilmesi halinde rakamların da daha yukarılara taşınması durumu ortaya çıkabiliyor.

YouTube kanallarında olan her bir içeriğin izlenme sayısı gün geçtikçe artacaktır. Bu izlenme ve abone rakamlarındaki yükseliş gelir seviyesini de olumlu yönde tetikleyen durumlar arasında yer alacaktır. Bu tipte var olan bir video blog sitesi olan YouTube’da içerik üreticilerinin rekabet ortamına hazır olmaları da gerekmektedir. Aynı konsepte sahip çok sayıda kanal olduğundan dolayı kanal sahiplerinin öne çıkmaları adına değişik bir strateji izlemeleri de oldukça önem arz eden bir konu olmalıdır. Bundan dolayı da her zaman kullanıcıların aradıkları gibi bir sonuca ulaşmaları hususunda da bekledikleri şartlara erişmeleri söz konusu olacaktır. YouTube odaklı para kazanma halleri de bu stratejileri sonrasında ortaya çıkacak türde oluşacaktır.