Youtube Music Nedir?
Youtube Music Nedir?

Youtube Music, Google’a ait olan Youtube platformunun sunmuş olduğu bir müzik akış hizmetidir. Kullanıcılarının diledikleri gibi sınırsız bir şekilde müzik dinlemesine olanak sağlayan bu platform çıkış yaptığı günden beri milyonlarca müzik sever tarafından kullanılmaktadır. Youtube Music kalitesi bakımından da oldukça tatmin edicidir. Platform içerisinde yer alan müziklerin ses kalitesi beğenilmektedir.

Youtube Music, yalnızca müzik dinlemenize değil aynı zamanda dilediğiniz müziğin klibini izlemenize de olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda şarkı sözleri eklenen parçaların sözlerini de takip ederek keyifli zaman geçirmeniz mümkündür. Youtube Music mobil cihazlarda ve kişisel bilgisayarlarda kullanılabilen bir platformdur.


Youtube Music Nasıl Kullanılır?

Youtube Music kullanabilmeniz için öncelikle uygulamayı mobil cihazlarınıza indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra Google hesabınızla hızlıca giriş yapmanız mümkündür. Bu platform ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki şekilde kullanılabilmektedir. Ücretsiz sürümünde reklam çıkarken Premium aboneliklerde reklam gösterimi olmamaktadır. Bireysel Premium abonelik 13,99 TL iken eğer öğrenciyseniz bu ücret 6,99 TL’ye kadar inmektedir.

Youtube Music kalitesi nedeniyle en çok kullanılan müzik platformlarından biridir. Youtube’un sunduğu bir başka paket ile hem müzik platformuna hem de reklamsız Youtube uygulamasına ulaşmanız mümkündür. Youtube Premium olarak adlandırılan bu pakete aylık 16,99 TL ödeyerek ulaşabilmektesiniz. Ayrıca aile üyeliği satın alırsanız 5 kişiye kadar olan kullanım için yalnızca 25,99 TL ödemeniz gerekmektedir.


Youtube Music Hangi Özelliklere Sahip?

Youtube Music kalitesi sayesinde pek çok kullanıcı tarafından kullanılırken aynı zamanda özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Uygulamaya giriş yaptığınızda çıkan ekrandan müzik zevkinize göre önerilen videolara ulaşmanız mümkündür. Ayrıca uygulamada sizin için derlenenler bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde geçmiş müzik seçimleriniz dikkate alınarak listeler oluşturulmaktadır.

Youtube Music Premium abonesi olursanız dilediğiniz şarkıları indirerek çevrimdışıyken de dinleyebilirsiniz. Ayrıca gereken ayarları yaparak beğendiğiniz parçaların otomatik olarak indirilmesini de sağlamanız mümkündür. Uygulamada bir de keşfet bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde ülkenizde ve dünyada en çok dinlenen şarkıları tespit edebilir ve yeni şarkılar keşfederek daha keyifli vakitler geçirebilirsiniz.


Youtube Music Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Youtube Music kalitesi ile birçok avantaja sahip olmanız mümkündür. Örneğin severek dinlediğiniz parçaları arkadaşlarınızla paylaşarak sosyalleşmeniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakitler geçirmeniz mümkündür. Youtube Music sahip olduğu özellik sayesinde şarkıyı dinlerken aynı zamanda klibini izlemenize ve şarkı sözlerine erişmenize de olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda uygulama üzerinde yer alan kategoriler ile bulunduğunuz ortama ve duruma uygun şarkıları da tespit edebilirsiniz.

Youtube Premium ile bu müzik uygulamasına erişirseniz artık Youtube reklamları ile karşılaşmanız da mümkün olmayacaktır. Fiyat farkının çok az olmasından dolayı çoğu kullanıcı Youtube Premium paketini tercih etmektedir. Siz de bu uygulamaya abone olarak sınırsız müzik dinleyebilirsiniz.