Youtube Kanal İsmi Değiştirme
Youtube Kanal İsmi Değiştirme

Youtube, dünyanın en çok ziyaret edilen ve kullanılan video akış platformlarından biridir. Youtube’da açılan kanal sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Youtube kanalı açarken eklemek zorunda olduğunuz bilgilerden biri de kanalın ismidir. Kullanıcılar bazen belirlediği kanal isimlerini değiştirmek istemekte ve bunu nasıl yapacaklarını merak etmektedir.

Youtube, kullanıcılarına kanallarını özelleştirebilmeleri için pek çok araç sunmaktadır. Bu araçlar sayesinde Youtube’da kanal adı değiştirme mümkündür. İlk kez Youtube kanalı açtıysanız ve isim kısmında bir değişiklik yapmadıysanız, Google hesabınızın adı ile Youtube kanalınızın adı aynı olmaktadır. Herhangi bir neden göstermeksizin dilediğiniz zaman kanalınızın adını değiştirebilirsiniz. Kanalınızın adını nasıl değiştireceğiniz ise aşağıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır.


Youtube Kanal İsmi Nasıl Değiştirilir?

Kanal adı değiştirme işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle uygulamaya giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işleminin ardından profil kısmına tıklayarak kanalınızın olduğu bölüme gitmelisiniz. Kanala gittiğinizde sizi bir sayfa karşılayacaktır. Bu sayfanın sağ üst kısmında olan ayarlar seçeneğine tıklamalısınız.

Ayarlar seçeneğine tıkladığınızda karşınızda farklı bir pencere belirecektir. Burada kalem işareti ile gösterilen düzenle seçeneğine tıklayarak aklınızda olan kanal adını ilgili bölüme girmelisiniz. Ardından kaydet butonuna bastığınızda kanal adınız başarılı bir şekilde değiştirilmiş olacaktır. Bu adımları uygulamak yalnızca bir dakikanızı alacaktır.


Youtube Kanal İsmi Değiştirmek İçin Belirli Bir Süre Var mı?

Youtube kanal adı değiştirme işlemi için sınırsız hakkınız yoktur. 90 gün içerisinde yalnızca 3 kez kanal adı değiştirme hakkınız bulunmaktadır. Eğer 3. kez kanal adınızı değiştirdiyseniz tekrar değiştirmek için 90 günün dolmasını beklemeniz gerekmektedir. 90 gün içerisinde 4. kez kanal ismi değiştirilememektedir. Ayrıca kanal adını değiştirmek, tüm Google hizmetlerindeki profil adınızı da aynı şekilde değiştirecektir.

Youtube kanalınızın adını değiştirdikten sonra bu değişikliği anında görmeniz mümkün değildir. Tüm servislerdeki adınız değiştiği için 1 veya 2 gün içerisinde kanal adınız güncellenecektir. Bu nedenle, değişikliği anında göremezseniz endişelenmenize gerek yoktur. Arada sırada kanalınızı kontrol ederek isminin değişip değişmediğini görebilirsiniz.  


Youtube Kanal İsmi Nasıl Belirlenmelidir?

Youtube kanal adı değiştirme kararını aldıysanız, yeni kanalınızın ismini iyi düşünmeniz gerekmektedir. Youtube kanalının büyümesi ve geniş kitlelere ulaşabilmesi için kanal adları çok büyük önem arz etmektedir. Kanal adınızı belirlerken öncelikle ne tür videolar paylaşacağınızı düşünmeniz gerekmektedir. Kanal adı, içeriklerinizin türünü yansıtmalıdır.

Kanal adı seçerken akılda kalıcı olmasına da dikkat etmelisiniz. Akılda kalıcı olan kanal adları, daha fazla izleyiciyi kendine çekebilmektedir. Ayrıca kanal adı seçerken taklit etmekten de uzak durmalısınız. Örneğin, çok izlenen bir kanalın ismine benzer olan ismi kanalınız için tercih etmemelisiniz. Bu durum Youtube kullanıcıları tarafından hoş karşılanmayacaktır. Siz de bu gibi durumlara dikkat ederek kanal adınızı belirleyebilir, Youtube’da aktif olabilirsiniz.