Twitter’ın Özellikleri Nelerdir?
Twitter’ın Özellikleri Nelerdir?

Twitter, kullanıcıların herhangi bir konuda düşüncelerini paylaşabildikleri sosyal medya platformudur. Twitter kullanarak gündem konuları hakkında tweet adı verilen metin veya görseller paylaşarak düşüncelerinizi dile getirmeniz mümkündür. Twitter, sürekli bünyesine yeni özellikler katarak kullanıcıların vazgeçemeyeceği bir sosyal medya platformu haline gelmeyi başarmıştır.

Twitter’da yer alan tweetleri beğenmeniz ve yorum atmanız mümkündür. Retweet ile karşı tarafın tweetini kendi profilinizde yayınlayabilir veya alıntılama özelliği ile profilinizde yayınlarken yorum katabilirsiniz. Platformda bir de Direct Mesaj bölümü vardır. Dilediğiniz Twitter kullanıcısına mesaj atarak iletişim kurmanız mümkündür.

Twitter, diğer platformlardan farklı olarak bünyesinde bir de Gündem bölümü bulundurmaktadır. Trend Topic olarak adlandırılan bu bölümde en çok konuşulan konu başlıklarını ve etiketleri görerek, Türkiye’de ve dünyada meydana gelen gelişmelerden anında haberdar olmanız mümkündür. Twitter’ın özellikleri arasında bir de Listeler bulunmaktadır. Bu listeler, diğer Twitter kullanıcıları ile bir araya geldiğiniz gruplardır. Kendi listenizi oluşturabileceğiniz gibi oluşturulmuş bir listeye abone olmanız da mümkündür.


Twitter Özellikleri Nasıl Etkin Olarak Kullanılır?

Twitter’ın özellikleri etkin kullanıldığında kullanıcıya büyük avantajlar sunabilmektedir. Örneğin listeleri etkin kullanarak farklı insanlarla tanışabilir, gündemi etkin kullanarak da düşüncenizi yüz binlerce kullanıcıya ulaştırabilirsiniz. Bu özellikleri etkin olarak kullanmak için sürekli diğer kullanıcıların yaptıkları paylaşımlara etkileşim vermeniz gerekmektedir. Karşınıza çıkan bir tweeti beğenip retweet ederek profilinizin nitelikli gözükmesini sağlayabilirsiniz. Tabi etkileşim vereceğiniz bu paylaşımlar sizin de düşüncelerinizi doğru yansıtıyor olmalıdır.

Twitter sahip olduğu bu özellikleri tüm kullanıcılara sunmaktadır. Platformun kullanımı tamamen ücretsiz olduğu için sizden bir ücret beklentisi olmayacaktır. Bu nedenle kendinize bir Twitter hesabı açarak sunulan tüm özellikleri çok kolay bir şekilde etkin olarak kullanabilirsiniz.


Twitter Özelliklerini Kullanmak İçin Bir Sınırlandırma Var mı?

Twitter’ın özellikleri bazı sınırlandırmalara sahiptir. Twitter, daha güvenli bir platform haline gelmek için bazı özelliklere sınırlandırmalar koymuştur. Örneğin Twitter’da günde 1000 mesaj gönderimine izin verilmektedir. Twitter’da günde 2400 tweet atabilir ve yalnızca 400 kişiyi takip edebilirsiniz. Bir sonraki gün bu sayaç sıfırlanacaktır.

Twitter’da yer alan listeler için de sınırlandırmalar bulunmaktadır. Bir hesap sahibi en fazla 1000 liste oluşturabilmektedir. Her bir listede bulunabilecek hesap sayısı ise maksimum 5000’dir. Aynı zamanda liste isimleri 25 karakteri geçememektedir.


Twitter Nasıl Kişiselleştirilir?

Twitter’ın özellikleri arasında, profil ve ara yüzü kişiselleştirme olanağı da bulunmaktadır. Profilinize giderek profili düzenle sekmesinden dilediğiniz düzenlemeleri yapmanız mümkündür. Ayrıca ekranın sol kısmından temayı değiştirebilir, karanlık ve aydınlık olmak üzere dilediğiniz modu aktif hale getirebilirsiniz.

Ekranın sol kısmından hesap ayarlarına giderek güvenlik bilgilerinizi veya profilinizin görünürlüğü gibi unsurları da değiştirmeniz mümkündür. Twitter’ı daha etkin ve güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız kişiselleştirme seçeneklerini kendinize göre yapılandırmanız gerekmektedir.