Twitter’da Nasıl Trend Topic Olunur?
Twitter’da Nasıl Trend Topic Olunur?

Trend Topic yani bilinen adıyla TT, Twitter ile birlikte hayatımıza giren kavramlar arasında yer alıyor. Twitter sahip olduğu algoritma ile bir kelime grubunu veya hashtagi listeye otomatik olarak alıyor. Çok daha fazla kullanıcı tarafından bu listeler göründüğü için gündem konusu hakkında konuşanlar tek bir çatı altında toplanabiliyor.

Trend Topic ekranı sayesinde hedef kitleye erişmek ve verilecek olan mesajın bu kitleye ulaşması çok kolay bir hal alıyor. Twitter TT olmak için öncelikle hedef kitlenizi belirlemeniz gerekmekte. Hedef kitlenizi belirledikten sonra etiketinizi de seçerek bu etiketin kullanıldığı çeşitli tweetler atmanız gerekmektedir. Bu tweetlerde görsel kullanmanız da yararınıza olacaktır.

Twitter’da TT olabilmek için zamanlamanız da büyük önem arz ediyor. Bazı saatlerde gündem çok yoğun olduğu için trendlere girmek zor olabiliyor. Örneğin akşam saatlerinde dizi ve filmler gündemden düşmüyor veya siyasi konulardaki etiketler yoğun bir şekilde gündemi meşgul edebiliyor. Bu nedenle gündem çalışmanızı öğleden önce yapmanız sizin için çok daha iyi olacaktır.


Trend Topic Olmak Kimler İçin Önemli?

Twitter TT olmak için yalnızca kullanıcılar değil, şirketler ve kurumlar da çaba gösterebilmektedir. Şirketler ürünlerinin reklam çalışmaları için Twitter TT ekranını sık sık kullanmaktadırlar. Ayrıca siyasi konularda mesaj iletmek isteyen kullanıcılar da trend topic olmak için uğraşmaktadırlar. Kısaca özetlemek gerekirse, büyük kitleye ulaşabilmek için trend topic olmak büyük önem arz etmektedir.


Tweet Atılan Hesaplar Nasıl Olmalı?

Twitter TT olmak için tek bir kullanıcının çabası ne yazık ki yeterli olmayacaktır. Tek bir hesaptan onlarca tweet atmak yerine birçok hesaptan atılan tweetler sizleri başarıya ulaştıracaktır. Paylaşım yapan hesapların ise aktif hesaplar olması gerekmektedir. Sahte profillerden atılan tweetlerin bir etkisi olmayacaktır.

Trend topic olabilmek için içerisinde belirtilen kelime geçen paylaşımlar retweet edilerek yorumlar yapılmalıdır. Kısaca paylaşımlarda bir etkileşim olması çok önemlidir. Atılan tweetlerin ise belli bir konudan bahsetmesi gerekmektedir. Farklı konulardan bahsedilen paylaşımlar trend topic olmayacaktır. Ayrıca kısa zaman önce listede olan etiketlerin tekrar listeye girme olasılığı da düşecektir.


Trend Topic Olmak İçin Kaç Tweet Atılmalı?

Twitter TT olmak için bir etiket veya kelime grubu hakkında en az 500 tweet gerekmektedir. Bu tweetler farklı hesaplardan atılmalı ve etkileşim alabiliyor olmalıdır. Türkiye konumunda TT olabilmek için ise en az 600 farklı hesabın paylaşımı gereklidir. Bu sayılar, platformun en az yoğun olduğu sabah saatleri için geçerlidir.

Saatler ilerledikçe gündeme girebilmek için gerekli olan paylaşım sayısı da artacaktır. Akşam saatlerinde trend topic olabilmek için 2000’den fazla paylaşıma ihtiyaç olacaktır. Eğer bir influencer iseniz ve büyük kitleye hitap ediyorsanız akşam saatleri bile olsa kolaylıkla dilediğiniz etiketi gündeme sokabilirsiniz.