Twitch Yayını Nasıl Açılır?
Twitch Yayını Nasıl Açılır?

Twitch, ağırlıklı olarak oyuncuların kullandığı bir canlı yayın akış platformudur. Twitch yayın açma işlemi ile kitlenize hitap edebilir ve onlarla birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Twitch yayını açmak için Open Broadcaster Software programını kullanmanız gerekmektedir. Bu program sizlerin Twitch yayını açmanıza olanak sağlamaktadır.

Öncelikle OBS adlı programı bilgisayarınıza indirerek kurmanız gerekmektedir. İndirme işleminin ardından programın ayarlar kısmına giderek yayın sekmesinde sizden istenen anahtarı edinmeniz gerekmektedir. Bu anahtarı dashboard kısmındaki kanal sekmesinden kolaylıkla elde etmeniz mümkündür. Söz konusu anahtarı kopyalayarak OBS’deki istenilen kısma yapıştırmanız gerekmektedir. Tüm bu işlemlerin ardından servis kısmını Twitch, sunucu kısmını ise Frankfurt olarak seçmelisiniz. Daha sonra yayınınız hakkında size sunulan diğer ayarları yapılandırarak Twitch yayınınızı açabilirsiniz.


Twitch Yayını Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Twitch yayın açma işlemini gerçekleştirmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Öncelikle Twitch yayını için iyi bir bilgisayara ihtiyacınız olacaktır. Eğer bilgisayarınızın iyi olmaması nedeniyle yayınlarda sürekli donma ve kesilme gibi sorunlar yaşarsanız izleyici kitlenizi kaybetmeniz mümkündür.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise kamera ve ses ekipmanlarının seçimidir. Bu ekipmanları sizi en iyi şekilde yansıtmaları için iyi seçmeniz gerekmektedir. Profil tasarımınızın göze hoş gözükmesi de çok büyük önem arz etmektedir. Eğer ilk kez Twitch yayını açıyorsanız mutlaka kendinizi insanlara tanıtmalısınız. Kendinizi doğru bir şekilde tanıtmanız durumunda izleyici kitleniz genişleyecektir.


Twitch Yayını Açmanın Avantajları

Twitch yayın açma işlemi, yayıncılara pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajların en başında ise para kazanabilecek olmanız gelmektedir. Twitch’te ne kadar çok beğenilir ve izlenirseniz o kadar çok para kazanabilirsiniz. Yayınlarınızı beğenen ve sizi seven kullanıcılar size abone olup bağış atarak çok yüksek miktarlarda para kazanmanıza yardımcı olmaktadırlar.

Twitch yayını açmanın bir diğer avantajı ise, sizi seven bir kitle yakalayacak olmanızdır. Yayınlarınızı izleyen kullanıcılar size bir bağlılık hissedecek ve sizi önemseyeceklerdir. Bu sayede ortak ilgi alanlarına sahip olduğunuz kişilerle tanışabilir, sosyal yaşantınızı güçlendirebilirsiniz.


Twitch Yayını İçin Neler Gerekli?

Twitch yayın açma çok da kolay bir iş değildir. Belli ekipmanlara ve iyi bir bilgisayara ihtiyacınız olacaktır. Yayınlarınızın akıcı ve eğlenceli geçmesi için mutlaka yayın kontrolcüsü, mikrofon, kulaklık, kamera, iyi bir arka plan ve oyuncu koltuğuna ihtiyacınız olacaktır. Bu ekipmanlar Twitch yayını için olmazsa olmazdır.

Tüm bunların yanında mutlaka internet hızınızın yeterli düzeyde olması gerekmektedir. Hızlı olmayan ve sürekli kopan bir internet bağlantısı yayınlarınızın kalitesini bozacak ve takipçilerinizin düşmesine neden olacaktır. Ayrıca arka planınızın göze hoş gözükmesi de çok önemlidir. Bunun için yeşil ekran kullanabilir veya duvar kaplamalarını tercih edebilirsiniz. Siz de Twitch yayıncısı olmak istiyorsanız mutlaka bu ekipman ve araçlara sahip olmalısınız.