Twitch Kullanıcı Adı Değiştirmek
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirmek

Twitch, yayıncılar ve izleyiciler için çok rahat bir alan yaratmayı hedeflerken yayıncılar için en ideal platform olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Youtube ve Netflix’ten sonra dünyanın en büyük üçüncü yayın platformu olan Twitch, özellikle 25 yaş altı gençlerin gözdesi haline gelmiştir. Genç izleyiciler sevdikleri yayıncıları izlerken bağış atarak ve abone olarak onlara destek vermektedir.

Twitch’in bu kadar popüler bir platform olmasında, içerik üretiminin ve içeriğin alternatif sosyal medya kanallarına göre oldukça rahat olması elbette önemli bir etken. Ayrıca pek çok konuda olduğu gibi Twitch kullanıcı adı değiştirme konusunda da kullanıcılarına yardımcı olmaktadır. Yazımızda kayıt olurken aldığınız kullanıcı adını nasıl değiştireceğinizi anlatacağız.


Twitch Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir

Twitch kullanıcı adı değiştirme işlemi çok basittir ve yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Twitch kullanıcı adınızı uygulama aracılığıyla değiştirmek mümkün değildir. Değişiklikler yalnızca web üzerinden yapılabilir. Değişiklikleri yapmak için hesap ismi ile giriş yapılması gerekmektedir. Öncelikle platforma giriş yaptıktan sonra “Ayarlar” sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Açılan sekmede “E-posta adresi ve kullanıcı adı” bölümüne giderek kullanıcı adınızı değiştirebileceğiniz ekranı karşınızda görmeniz mümkündür. Dilediğiniz kullanıcı adını girerek onayladığınız takdirde değişiklikleriniz kaydedilecektir. Herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmamanız için kullanıcı adınızı doğru yazdığınızdan emin olmanız gerekmektedir.


Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme Şartları

Twitch kullanıcı adı değiştirme işlemini yapabilmek için bazı şartları yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Sistem, kullanıcı adının 60 günde bir değiştirilmesine izin vermektedir. Böylece kullanıcı adınızı 2 ayda bir güncelleyebilirsiniz. Ayrıca sistemden kullanıcı adınızı değiştirebilmeniz için onaylanmış bir e-posta adresi kullanıyor olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sizden e-posta adresinizi doğrulamanız istenecektir.

Kullanıcı adınızı değiştirdikten sonra eski kullanıcı adınız boşa çıkarılacaktır. Yani başka bir kullanıcı tarafından alınabilir hale gelecektir. Bu nedenle kullanıcı adınızı değiştirmeden önce birkaç kez düşünmeniz sizin yararınıza olabilir. Ayrıca kullanıcı adı seçerken kural ihlali yapmamaya da özen göstermelisiniz.


Twitch Kullanıcı Adı Belirlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Twitch kullanıcı adı değiştirme işlemini gerçekleştirmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Kullanıcı adı seçimi yaparken, eğer içerik üreticisiyseniz akılda kalıcı bir kullanıcı adı seçmenizde fayda olacaktır. Akılda kalıcı olan kullanıcı adları diğer kullanıcılar tarafından kolayca hatırlanacağı için bu platformdaki popülerliğiniz ve kalıcılığınız gelişecektir.

Belirli bir isim belirleyerek bu alanda tek olmaya çalışmak bir avantaj olabileceği gibi, yanlış belirlediğiniz bir isimle çaba sarf etmenin de sakıncaları olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Twitch kullanıcı adınızı seçerken mutlaka yaptığınız yayınların konusuna uygun bir kullanıcı adı seçmeniz gerekmektedir. Bu hamle sizi platformda bir adım öne çıkaracaktır. Siz de bu önerileri dikkate alarak Twitch platformdaki etkinliğinizi artırabilir, daha geniş izleyici kitlesine çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.