Spotify Ne İşe Yarar?
Spotify Ne İşe Yarar?

Spotify Ne İşe Yarar?

Müzik dinleme konusunda farklılık arayan her bir kullanıcıya en kapsamlı şekilde hizmet veren uygulama olarak Spotify ön planda yer alıyor. Spotify kullanımıyla beraber oldukça geniş bir müzik kütüphanesine sahip olmak da söz konusu olabiliyor. Spotify kullanıcılarının farklı tarzlarda ve tam da zevklerine uygun olan yeni müzikleri keşfetmeleri bir hayli kolay olarak adlandırılabiliyor.

İsveç menşeili olan Spotify uygulaması; Sony, EMI ve Universal gibi global anlamda faaliyet gösteren plak şirketlerini içeriyor. Aynı zamanda da daha kolay bir kullanım sunmak amacıyla sanatçı, albüm adı, tarz ve şarkı adı gibi aramalar yapılmasına da imkan tanıyan bir uygulama olarak kendini gösteriyor.

Spotify Nasıl Kullanılır?

Spotify kullanımı oldukça basit bir seviyededir. Android ya da iOS işletim sistemine sahip olan her bir mobil cihazla uyumludur. İndirildikten sonra üye olunma süreci gerçekleştirilerek rahatlıkla kullanılabilir. Üyelik esnasında Facebook ile senkronize edilerek, bu süreç daha da kolay hale getirilebilir. Aynı zamanda da Facebook arkadaşlarının neler dinlediği de gözat kısmından görülebilir. Pop, caz, rock ve fitness gibi müzik türlerine dair listelerden biri seçilebilir. Sonrasında da takip et kısmı tıklandığında açılan listeyi her zaman tutacaktır. Çalma listesine Spotify menüsünden ulaşılabilir. İstenmeyen şarkılar buradan silinebilecek ve gerek görüldüğünde de arkadaşlarla paylaşılabilecektir.

Spotify Ücretli Mi?

Spotify ücretli bir platform olsa da ücretsiz bir biçimde yararlanma imkanı da sunmaktadır. Ancak Spotify ücretsiz kullanımı halinde bir dizi kısıtlamaları getirebiliyor. Saatte 5 şarkı değiştirme hakkını vermekle beraber, parça aralarında reklamları zorunlu kılabiliyor. Aylık cüzi bir ücret ödeyerek, reklamlardan kurtularak, sınırsız bir şarkı dinleme imkanına erişmek de mümkün olabilir. Premium Spotify hesabında aynı zamanda da beğenilen şarkıları çevrimiçi dinlemenin yanı sıra indirme seçeneği de ortaya çıkıyor. Herhangi bir internet bağlantısı olmadan da Spotify imkanlarından faydalanmak için Spotify oldukça yerinde bir hizmet veriyor. Öte yandan kullanıcıların kendi listelerini oluşturmalarına dair imkanları da ortaya koyan bir platform olarak öne çıkıyor.

Spotify Premium Neden Tercih Edilmeli?

Hiçbir kullanıcı müzik zevkinin kesilmesini istemez. Ancak Spotify uygulamasını ücretsiz bir biçimde kullanan kullanıcılar bu duruma maruz kalabiliyor. Yarım saat müzik dinledikten sonra yaklaşık 1 dakikalık reklamlar baş gösterebiliyor. Aynı zamanda da sevilmeyen parçaların listede denk gelmesi halinde atlanamaması gibi bir durum da ortaya çıkabiliyor. Ücretsiz kullanıcıların Spotify içerisinde bu tip durumlarla karşı karşıya gelmemelerinin yolu da oldukça kolay olarak görülebiliyor. Spotify Premium hesabını meydana getirmek oldukça düşük ücretlere tekabül ediyor. Bu yüzden de her bir kullanıcının daha rahat ve daha keyifli bir müzik deneyimi yaşamaları için bu yönde hareket etmeleri öneriliyor. Spotify Premium ile kaliteli ve sonsuz bir müzik zevki ortaya çıkıyor.