Snapchat Nedir, Ne İşe Yarar?
Snapchat Nedir, Ne İşe Yarar?

Sosyal medya kullanıcıları, Snapchat nedir sorusunu son zamanlarda sık sık yönelmektedirler. Snapchat, fotoğraf veya kısa videolar çekerek bu içeriklere efektler, çıkartmalar veya notlar eklenerek paylaşabilmeye olanak sağlayan bir sosyal medya platformudur. Bu platformu değerli kılan en önemli özelliği ise paylaşılan içeriklerin maksimum 10 saniye ile sınırlandırılmasıdır. Bu özelliğe ise Snaps adı verilmektir.

Snapchat uygulamasında paylaştığınız gönderiler 24 saat boyunca arkadaşlarınız tarafından görüntülenebilmektedir. Bu süre geçtikten sonra gönderiniz otomatik olarak silinmekte ve kaydetmediyseniz veri tabanında tutulmamaktadır. Snapchat’in bu yapısı sayesinde pek çok kullanıcı tarafından beğenilerek kullanılmaktadır.


Snapchat Nasıl Kullanılır?

Snapchat nedir sorusunun cevabını sizlere vermiştik. Snapchat’in kullanımı ise oldukça basittir. Sahip olduğu basit ara yüz sayesinde herkes Snapchat kullanabilmektedir. Öncelikle android ve ios cihazlarınıza uygulama mağazasından bu uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamayı açarak birkaç dakika içerisinde kaydolabilirsiniz.

Kayıt işlemini tamamladıktan sonra uygulamaya girdiğinizde, size tanıyor olabileceğiniz kişilerin profilleri gösterilecektir. Bu ekrandan dilediğiniz kişiyi ekleyebilirsiniz. Eğer hiç kimseyi eklemezseniz başlangıç için paylaşım yapmanız ne yazık ki mümkün olmamaktadır. Kişi ekleme işlemini geçtikten sonra ekranın orta kısmında yer alan kamera simgesine tıklayarak fotoğraf veya videolar çekebilirsiniz. Bu gönderileri dilerseniz arkadaşlarınızla, dilerseniz de gönderi olarak paylaşabilirsiniz.


Snapchat Hangi Özelliklere Sahip?

Snapchat nedir sorusunun cevabını öğrenen kullanıcılar, bu uygulamanın hangi özelliklere sahip olduğunu merak etmektedirler. Snapchat’te paylaştığınız gönderiler 24 saatte kendini imha etmekte fakat kullanıcılar bu gönderilerinizin ekran görüntüsünü alırlarsa size buna dair bir bildirim gönderilmektedir. Bu sayede kimlerin ekran görüntüsü aldığını çok kolay bir şekilde öğrenmeniz mümkündür.

Snapchat üzerinden arkadaşlarınızla sesli, görüntülü ve yazılı iletişim kurmanız mümkündür. Arkadaşlarınıza göndereceğiniz snapler ile keyifli vakit geçirebilir ve seriler oluşturabilirsiniz. Bu seriler her gün birbirinize snap attığınız arkadaşlarınızın sohbet kutucuğunun yanında belirmektedir. Bu özellik sayesinde Snapchat uygulaması birçok kullanıcının beğenisini almaktadır.

Uygulamada bulunan bir diğer özellik sayesinde ise, konum ayarlarınızı açarak harita üzerinde nerede olduğunuzu arkadaşlarınıza bildirmeniz mümkündür. Siz de arkadaşlarınızın nerede olduğunu, hoş görünen bir harita yardımıyla kolaylıkla görebilmektesiniz.


Snapchat Neden Önemlidir?

Snapchat nedir sorusunun cevabında da belirttiğimiz gibi, Snapchat gizliliğe çok önem verdiği için kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle sosyal medyada fazla zaman geçiren kullanıcılar için gizlilik büyük önem arz etmektedir. Snapchat’in 24 saat içerisinde gönderileri, 10 saniye içerisinde de mesajları yok ediyor olması kullanıcılar açısından çok önemlidir.

Snapchat’in geçicilik ve gizlilik olguları sayesinde diğer platformlardan ayrıldığı görülmektedir. Bu da Snapchat’in neden önemli olduğunu göstermektedir. Ayrıca Snapchat kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu 35 yaşın altındadır. Bu nedenle Snapchat, genç bir kitleye sahip olması nedeniyle sürekli aktif olarak kullanılabilmektedir.