Shazam ile Müzik Bulma
Shazam ile Müzik Bulma

Shazam, herhangi bir yerde çalan müzik parçasını bulmanıza yarayan yenilikçi bir uygulamadır. İlk zamanlarda çok farklı bir biçimde çalışan bu uygulama, sektörde meydana gelen yenilikler ile birlikte daha da gelişmiştir. Köklü bir platform olmasına rağmen 2013 yılında popüler bir hale gelen Shazam sayesinde bir mekanda otururken çalan şarkının hangisi olduğunu kolaylıkla öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca bu uygulama android ve ios cihazların her ikisini de desteklemektedir.

Shazam ile şarkı bulabilmek için şarkıyı yalnızca birkaç saniye dinletmeniz yeterli olmaktadır. Ayrıca Shazam ile telefonunuza kulaklık takılıyken bile müzik bulmak mümkündür. Platform her geçen gün bünyesine yeni özellikler katarak büyümeye devam etmektedir. 2021 yılı itibariyle dünya üzerinde 2 milyar kişi Shazam kullanarak diledikleri müziğin bilgilerine anında erişebilmektedir.


Shazam Nasıl Kullanılır?

Shazam uygulamasını kullanabilmek için öncelikle mobil cihazlarınızın uygulama mağazasından bu uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra giriş yapmanıza gerek kalmadan karşınıza çıkan ekrandan direkt çalan müziği bulabilirsiniz. Platform, kaydolma şartı sunmadığı için diğer platformlardan ayrılmaktadır.

Uygulamanın diğer özelliklerine sahip olmak ve kendi verilerinize erişebilmek için kaydolmanız gerekmektedir. Eğer müzik arama işlemini kaydolmadan yaparsanız yalnızca kısıtlı özelliklerden faydalanabilirsiniz. Yalnızca birkaç saniye içerisinde dilediğiniz müziği dinleterek bilgilerine ulaşacağınız bu platformda, sahip olduğu basit ve eğlenceli ara yüz sayesinde keyifli vakitler geçirebilirsiniz.


Shazam Hangi Özelliklere Sahiptir?

Shazam, kullanıcılara pek çok özellik sunmaktadır. Bu özelliklerin başında Apple Music uygulamasını hesabınıza tanımlamak vardır. Apple Music hesabınızı Shazam’a bağlayarak şarkının tam halini dinlemeniz mümkündür. Apple Music’in geniş müzik yelpazesi sayesinde neredeyse tüm şarkıların tam halini bu uygulama aracılığı ile dinlemeniz mümkün hale gelmektedir.

Shazam’ın sahip olduğu bir diğer özellik ise şarkıyı arattığınızda karşınıza Youtube linkini de çıkartmasıdır. Youtube linkine tıklayarak şarkının tam halini kolaylıkla dinleyebilirsiniz. Ayrıca sanatçı bilgilerine de yine aynı ekran üzerinden ulaşabilirsiniz. Shazam ayrıca arattığınız müziklerin kaydını da tutmaktadır. Geçmişe giderek hangi şarkıları ne zaman arattığınızı kolay bir şekilde görmek mümkündür. Tabi bu özelliği kullanabilmek için uygulamaya kaydolmanız gerekmektedir.


Shazam’da Şarkının Tamamı Nasıl Dinlenir?

Shazam, birçok platform ile entegre bir şekilde çalışmaktadır. Shazam içerisinde şarkının yalnızca belli bir bölümünü dinleyebilirsiniz. Fakat Apple Music hesabınızı bağlayarak şarkının tamamını dinlemeniz mümkündür. Ayrıca şarkıyı arattığınızda karşınıza çıkan ekrandan Youtube linkine de ulaşacağınız için bu platform üzerinden de şarkının tamamını dinleyebilirsiniz.

Shazam kullanımı ücretsiz olan bir platformdur. Fakat Apple Music ile şarkının tamamını dinleyebilmek için bir Apple Music Premium hesabına ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle şarkının tamamını dinlemenin en iyi yolu Youtube platformunu kullanmaktır. Siz de cihazınıza Shazam uygulamasını indirerek merak ettiğiniz şarkıların bilgilerine kolayca ulaşabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz.