Instagram Mağaza Özelliği Nedir?
Instagram Mağaza Özelliği Nedir?

Instagram Mağaza Özelliği Nedir?

Sosyal medya da ürün pazarlama hususunda öne çıkan platformlar olarak dikkat çekiyor. Instagram genelinde de e-ticaret faaliyetlerini yürütmek isteyenler aradıkları özelliklere sahip olarak hareket edebiliyor. Instagram mağaza sayesinde her türlü ürünü pazarlama imkanı ortaya çıkıyor. Instashopping olarak bilinen bu alışveriş özelliği, tüm e-ticaret faaliyetlerini yürütme olanağını ortaya koyuyor. Aynı zamanda da Instagram sayesinde daha da kolay bir ürün tedarik zinciri kendini gösteriyor. Aranılan ürünün farklı modellerini ortaya çıkarma hususunda birçok farklı seçeneği gündeme getiriyor. Öte yandan ürün hakkında bilgilendirmeler ve fiyatları hususunda da gereken bilgileri içeriyor. Böylelikle anlık olarak satın alma işlemlerini gerçekleştirmede de ne kadar cazip olduğu görülebiliyor.

Instagram Mağaza Özelliği Nasıl Açılır?

Sosyal medyada e-ticaret faaliyetlerini yürütmek için şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bunun için Instagram mağaza özellikleri konusunda bilgili olarak başlangıç yapmak her zaman esas alınan konu olmalıdır. Bu aşamada ilk olarak Facebook hesabının olması gerektiği önemlidir. Bu işlemler çok kolay olmakla beraber kişilerin kısa sürede halledebileceği türde bir işlemler bütünüdür.

Instagram Mağaza Özelliği İçin Şartlar

·         Facebook ile Instagram hesaplarının birbirine bağlı olması önemlidir.

·         Instagram hesabı işletme hesabı olarak tanımlanmalıdır.

·         Aktif bir e-ticaret sitesi bulunmalıdır.

·         Satışı yapılacak olan her bir ürünün eksiksiz ve doğru bilgilerle eklenmiş olması gerekmektedir.

·         Business Manager içerisinde işletme hesabı olması gerekmektedir.

Instagram Mağaza Özelliğini Açma

Şartları yerine getirerek Instagram mağaza özelliğini kullanmak isteyen kişilerin öncelikle Business Manager içerisinde işletme hesabı açmaları gerekmektedir. Sonrasında da buradaki katalog yöneticisi içerisinde katalog oluşturulmalıdır. Bu katalog içerisine her bir satılacak ürünü eksik bilgi içermeden eklemek gerekmektedir. Sonrasında da alışveriş özelliği aktif edilebilir.

Instagram genelinde katalog ekleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra mağazayı görerek, tüm ürünler kontrol edilmelidir. Doğru bilgilerin girildiğinden emin olunduktan sonraki zaman zarfında da hesabın kontrolü gerçekleştirilecektir. Hesabın onaylanmasıyla beraber Instagram üzerinden satış yapma imkanı doğacaktır. Bu tip hesap onay işlemleri kısa bir süre içerisinde gerçekleşebilecek ve her zaman da bu şekilde işleyecektir.

Instagram Ürün Etiketleri Neden Önemlidir?

Instagram genelinde satışa çıkarılan ürünlerin etiketleri her zaman önem arz eden bir yapıda yer almaktadır. Sorunsuz bir etiket Instagram mağaza içerisinde muhakkak izlenmesi gereken bir yoldur. Bu aşamada ürün arayan kullanıcıların karşısına çıkacak olan ürünler her zaman daha da kolay ulaşılabilir hale de gelebilecek türde olacaktır.

Instagram Alışveriş Postları Nasıl Olmalıdır?

Instagram mağaza özelliği hususunda var olan ürünlerin satışını daha da dikkat çekecek hale getirmek amacıyla gönderilere gerek duyulabilir. Bunun için belirli aralıklarla hikaye ve post paylaşımları yapılması önemli bir husustur. Yeni eklenen ürünleri ya da kampanyaları gönderilerde oluşturmak için etiketlere dikkat edilmeli ve ilgi çeken paylaşımlar yapılmalıdır.