Instagram’da Nasıl Satış Yapılır?
Instagram’da Nasıl Satış Yapılır?

Instagram’da Nasıl Satış Yapılır?

Sosyal medya birçok işletme ve firmanın da dikkatini çekmeye başladı. Başta Instagram olmak üzere diğer sosyal medya mecralarında bu tipte faaliyetler kendini göstermesiyle daha da cazip bir konumda kendini gösterdi. Instagram, kurumsal firmalar tarafından bir e-ticaret platformu olarak da kullanılıyor. Bu aşamada da sosyal medya içerisinde satış yapmak isteyenlerin aradıkları ortama erişmeleri durumu da açığa çıkabiliyor. Firmalar bu konuda influencer desteğiyle bir strateji belirlemekteyken, bireysel olarak da kişilerin kendi üretimlerinin satışlarını yapmaları durumu ortaya çıkabiliyor. Online satış ortamını ortaya koyan Instagram genelinde istenen neticeler aktif bir biçimde de kendini gösterebiliyor. Bundan dolayı da bir nevi e-ticaret faaliyetini yürüten bir konumda da bulunuyor. Satış yapmak ve ürün tanıtmak için farklı yollar da izlenebiliyor.

Hikaye Paylaşımı

Instagram genelinde her bir profil sahibi zaman zaman hikaye paylaşımında bulunuyor. Ancak bu paylaşımların yüksek oranda takipçiye sahip olan kitlelere odaklı olarak gerçekleştirilmesi ticari amaçlar gütmesine de neden olabiliyor. Etki yaratmak ve daha fazla ilgi çekmek için Instagram hikayeleri her zaman öne çıkacaktır. Bu şekilde bir ürün tanıtımını yaparak pazarlama evresine girecek olan kişilerin nesnel bir değerlendirme yapmaları da önem arz ediyor. Güven ilişkisini yıkmadan takipçilerin bu ürünleri satın almalarını sağlamak amacıyla hikayeler de önemli bir yer tutuyor. Bu sayede de son derecede makul bir paylaşım olarak dikkat çekiyor.

Özgünlük ve İlgi Çekicilik

Instagram genelinde yapılan tüm paylaşımların influencerların kendine has tutumlarıyla birleşmesi sonrasında gerçekleşmesi önemlidir. Ürün tanıtımlarında da aynı tutumun izlenmesi gerekmekte ve takipçilerin bu ürünleri tedarik etme amacına sahip olmaları baz alınmalıdır. Özgün bir dilin yanı sıra görselle desteklenecek olan her bir tanıtım stratejisinin kesin sonuç vereceği görülebilecektir. Öte yandan takipçilerin olası sorularına yanıtlar içerecek ve başarılı bir ürün tanıtımını da gerçekleştirmek de son derecede önem arz eden bir husustur. Kurumsal firmalarla bu yönde bir çalışma yapmanın artı yönleri ancak bu şekilde hayata geçirilebilecektir. Böylelikle de en makul istatistikleri yakalamak ve takipçileri etkilemek mümkün olacaktır.

Satış Yapmak

Instagram’da genel olarak ortaya çıkan değerlendirmelerde çoğunluğun ürün görselini görmeleriyle beraber o ürünü satın alma gereği duyduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden Instagram genelinde satış yapmanın daha da avantajlı bir hal taşıdığı da ifade ediliyor. Instagram genelinde var olan tüm paylaşımlara herhangi bir link bırakarak, e-ticaret sitelerine yönlendirme yapmak mümkün olabiliyor. Böylelikle satış stratejisi doğrultusunda takipçileri bu ürünlere yönlendirerek, alışveriş yapmalarını sağlamak daha da kolay bir hale gelebiliyor. Instagram içerisinde bu tip bir yaklaşım ortaya çıkarak, ideal bir online alışveriş süreci ortaya çıkabiliyor. Influencer desteğiyle bu işleyiş daha da etken bir hal almaya devam ediyor.