Instagram ve Facebook Hesabını Bağlama
Instagram ve Facebook Hesabını Bağlama

Instagram ve Facebook, uzun yıllardır en çok kullanılan ve ziyaret edilen sosyal medya platformları arasında yerlerini almaktadır. Bu iki platform, Meta adlı bir teknoloji şirketine bağlıdır ve aynı merkezden yönetilmektedir. Günümüzde farklı sosyal medya platformlarını birbirine bağlayarak senkronize bir şekilde çalışmalarını sağlamak mümkündür.

Instagram hesabını Facebook’a bağlamak da oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Bu iki platform birbirine bağlandığında, Instagram’da paylaştığınız bir gönderiyi Facebook’ta da yayınlamanız mümkün olmaktadır. Ayrıca bu özellik sayesinde, Facebook hesabınızdaki arkadaşlarınızı kolaylıkla Instagram’da da bulabilirsiniz. Günümüzde milyonlarca kullanıcı bu özelliği aktif olarak kullanmaktadır.


Instagram ile Facebook Nasıl Bağlanır?

Instagram hesabını Facebook’a bağlamak çok basit bir işlemdir ve yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yaparak sağ alt kısımda yer alan profil simgenize tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen ekranda sağ üst kısımda yer alan üç çizgiye tıklayarak ayarlara gitmelisiniz. Ardından hesap sekmesine tıklayarak ‘’Başka Uygulamalarda Paylaşım’’ seçeneğine dokunmanız gerekmektedir.

Bu adımların ardından karşınıza çıkan ekranda Facebook hesabınızın bilgilerini girmeniz istenecektir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girerseniz Facebook hesabınız, Instagram hesabınıza bağlanmış olacaktır. Bu işlemler sonucunda, artık Instagram ve Facebook hesabınızı senkronize olarak kullanmanız mümkündür.


Instagram ve Facebook’u Bağlamanın Avantajları

Instagram hesabını Facebook’a bağlamak, sizlere pek çok avantajı da beraberinde getirecektir. Instagram’da bir gönderi paylaştığınızda bunu aynı ekran üzerinden tek tıkla Facebook hesabınızda da paylaşabilirsiniz. Bu özellik sayesinde aynı fotoğrafı veya videoyu, Facebook uygulamasına girerek ayrıca paylaşmanıza gerek kalmayacaktır.

İki platformu birbirine bağlayarak ayrıca Facebook arkadaşlarınıza Instagram üzerinden de ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde arkadaşlarınız da size çok kolay bir şekilde ulaşabilir. Tüm bunların yanında Instagram hesabınızı Facebook’a bağladığınızda, Instagram şifrenizi unutmuş olsanız bile Facebook hesabınızı kullanarak çok kolay bir şekilde Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Siz de tüm bu avantajlara sahip olmak istiyorsanız, yukarıda belirttiğimiz adımları takip ederek Instagram hesabınızın Facebook hesabınız ile senkronize bir biçimde çalışmasını sağlayabilirsiniz.  


Instagram ve Facebook Bağlantısı Sonradan Kaldırılabilir mi?

Instagram hesabını Facebook’a bağlamak, dilediğiniz kadar gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. İki platformun birbiri ile olan bağlantısını kaldırabilir, daha sonra tekrar bağlayabilirsiniz. Bu işlemler için herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Instagram hesabınızın Facebook ile olan bağlantısını kaldırabilmek için öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

Instagram’a giriş yaptıktan sonra sağ alt kısımda yer alan profil simgesine ve ardından ayarlara giriş yaparak hesap sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan ekrandan bağlı hesaplara tıkladığınızda Facebook seçeneği gözükecektir. Bu seçeneğe tıklayarak hesabı kaldır butonuna basmanız yeterli olacaktır. Bu adımları gerçekleştirerek Instagram ve Facebook hesabınızın bağlantısını çok kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. Eğer bu işlemden vazgeçerseniz anında tekrar bağlayabilirsiniz.