Instagram Gizli Hesap Nedir?
Instagram Gizli Hesap Nedir?

Milyonlarca kullanıcı tarafından her gün ziyaret edilen Instagram’da gizli hesaplar ile karşılaşmak mümkündür. Instagram gizli hesap, gizlilik ilkesi kapsamında platform kullanıcılarını korumak amacı ile oluşturulmuş bir özelliktir. Kullanıcılar dilerlerse profillerini takipçisi olmayan kişilere karşı gizleyebiliyorlar.

Gizli hesap özelliği sayesinde, paylaştığınız gönderi ve hikayeleri yalnızca sizi takip eden kullanıcılar görebiliyor. Sizi takip edecek olan kullanıcıları da yine siz seçiyorsunuz. Eğer hesabınız gizliyse sizi takip etmek isteyen kullanıcılar bir istek gönderiyorlar. Siz bu isteği kabul ederseniz paylaştığınız tüm gönderi ve hikayeler o kullanıcı tarafından görüntülenebiliyor.

Hesabınızı gizli ayara aldığınızda gönderilerinizin Keşfete düşmesi ne yazık ki mümkün olmuyor. Keşfet bölümünde kullanıcılar takip etmediği kişilerin gönderilerini görebildiği için bu durum gizli hesapların Keşfete düşmesini engelliyor. Ayrıca profilinizi gizleyip bir kullanıcının gönderisine yorum yaptığınızda yalnızca yorumunuz diğer kullanıcılar tarafından görüntülenebiliyor. Yorumunuzu görüp profilinize girmeye çalışan kullanıcılar paylaşımlarınızı görüntüleyemiyor.


Instagram Hesabı Neden Gizlenir?

Her platformda olduğu gibi Instagram’da da kötü niyetli olan kullanıcılar bulunabiliyor. Bu kullanıcılardan korunmanın en kolay yolu ise Instagram gizli hesap özelliğini açmak oluyor. Hesabınızı gizlediğinizde gönderileriniz tanımadığınız kişiler tarafından görüntülenemeyeceği için bu kişilerin radarına yakalanma olasılığınız da ortadan kayboluyor.

Instagram hesabınızı gizlemenin bir diğer nedeni ise aile bireylerinizden veya arkadaşlarınızdan gizli bir şekilde bu platformu kullanıyor olmanız olabilir. Bu gibi durumlarda daha kesin sonuç alabilmek için rehber senkronizasyonu işlemini yapmamalısınız. Çünkü telefon numaranız bu kişilerin rehberinde kayıtlı ise sizin hesabınızı kolaylıkla bulabilirler.  


Instagram’da Hesap Nasıl Gizlenir?

Instagram gizli hesap özelliğini aktif etmek yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Öncelikle Instagram uygulamasını açarak hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Açılan ekranda sağ alt köşede bulunan profil fotoğrafınıza tıklayarak üç çizginin bulunduğu bölüme tıklamalısınız. Bu bölümde yer alan ayarlar sekmesine giderek gizlilik butonuna tıklamalısınız.

Karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekrandan hesap gizliliği sekmesinde bulunan gizli hesap yazısının yanındaki butona tıkladığınızda artık hesabınız gizli görünüme geçecektir. Bu adımları uygulayarak hesabınızı gizleyebilir ve takipçiniz olmayan kullanıcıların sizle etkileşim kurmasını kolaylıkla engelleyebilirsiniz.


Instagram’da Gizli Hesaplar Nasıl Görülür?

Instagram gizli hesap gönderilerini görmek isteyen kullanıcılar bunu nasıl yapacaklarını merak ediyorlar. Instagram’da doğal yollardan gizli bir hesabın gönderi ve hikayelerini görüntülemek mümkün değil. Ancak bu hizmeti veren üçüncü parti yazılımlar ve uygulamalar mevcut. Bu yazılımlar özel kodlar kullanarak bir açık yakalayıp gizli profilleri görmenize olanak sağlıyorlar.

Bu sitelerin kullanımı ne yazık ki %100 güvenli değil. Siz bu siteler aracılığı ile birinin gizli hesabını görebilmek için önce söz konusu siteye giriş yapmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer sitenin niyeti kötüyse ve güvenilir değilse hesabınızın bir süre sonra kapatılması riski ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.