IGTV Üzerinden Nasıl Alışveriş Yapılıyor?
IGTV Üzerinden Nasıl Alışveriş Yapılıyor?

IGTV Üzerinden Nasıl Alışveriş Yapılıyor?

Instagram da alışveriş konusunda devreye girmek için yeni özellikleri içerisinde barındırıyor. IGTV alışveriş sayesinde sosyal medya kullanıcılarına farklı farklı ürünleri sağlamak adına destek veriyor. Profil sahiplerinin ürünlerini paylaşmaları ve etiketler ekleyerek, satın almak isteyenlere daha da kolay bir yoldan ulaşmaları da Instagram içerisinde mümkün olabiliyor.

IGTV içerisinde konseptleri ürün pazarlamaya uygun olan profil sahiplerine gereken olanaklar sunuluyor. Öne çıkan ürünleri görebilmek ve bu ürünler hakkında daha da kapsamlı bilgilere erişmek için görüntüleme imkanı da sunuluyor. Oldukça şeffaf ve bilgilendirici bir konumda olan IGTV, bu yönüyle de doğru ürünlere ulaşmanın bir hayli kolay olmasını sağlayabilecek konumda bulunuyor.

IGTV ile Para Kazanma

Sosyal medyadan daha fazla gelir elde etmek için IGTV devreye girebiliyor. Sosyal medya genelinde reklamlar her zaman ilk adım olsa da IGTV alışveriş de sonradan eklenen özelliklerden bir tanesi olarak görülüyor. Satılan ürünlerden kar elde etme imkanı sunması sayesinde de bu özellik fazlasıyla dikkat çekiyor. Daha öncelerinde yapılan paylaşımlarda herhangi bir firmaya doğrudan yönlendirmeler yapılıyordu. Ancak yeni gelen bu özellik sayesinde satın alma işlemleri direkt olarak Instagram içerisinde gerçekleşebiliyor. İşletmelerle beraber Instagram içerik üreticileri bu anlamda online alışveriş seçeneğini ortaya koyuyor. Bu yüzden de IGTV öne çıkan ve detaylı bir şekilde incelenmesi gereken bir pozisyonda kendini gösteriyor.

IGTV Nasıl Kullanılır?

IGTV kullanmak için ilk aşamada işletme hesabı olarak kaydedilmesi önemlidir. Öte yandan Facebook hesabıyla bağlantılı olması da oldukça ele alınması gereken bir konudur. Fiziksel ürünlerin satışını gerçekleştirmek IGTV alışveriş doğrultusunda mümkün olabilmektedir. Bu alışveriş özelliği doğrultusunda online olarak satış yapabilmek her zaman mümkün olabilen bir durumdur. Kişilerin genel itibarıyla bu süreci ele almaları halinde kısa sürede ideal kazançlara erişmeleri de muhtemel olmaktadır. Bu anlamda hareket etmek için katalog yüklemesi gerçekleştirilmelidir. Facebook odaklı olarak gerçekleştirilen bu işlemle beraber Instagram hesabında da aynı ürünlerin görülebilmesi söz konusudur. Satın almak isteyen kişilere gereken bilgilerin verilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

IGTV Alışveriş Şartları

Instagram odaklı olarak satış yapmak isteyen profil sahiplerinin belirli bir rotada ilerlemeleri oldukça önemli bir konudur. Fiziksel olarak IGTV alışveriş imkanlarını hayata geçirmek her zaman gerekli bir husus olarak adlandırılmaktadır. Kişilerin Ayarlar kısmından uygulamaya girdikten sonra hesabı değerlendirmeye göndermeleri gerekmektedir. Böylelikle işletme hesabı olmaya başlayacak ve değerlendirmeler sonrasında da satış olanaklarından aktif bir biçimde yararlanabileceklerdir. Profilin işletme hesabının onaylanmasıyla beraber Instagram tarafından bildirim gönderilecektir. Bundan sonraki zaman zarfında paylaşılan post ve hikayelerde ürünlere yer vermeye de başlanacaktır. Gerekli etiketleme işlemlerinden sonraki zaman zarfında da en uygun kazançları IGTV aracılığıyla elde etmek de söz konusu olabilecek bir durum olacaktır.