Facebook ile İlgili Bilinmeyenler
Facebook ile İlgili Bilinmeyenler

Facebook ile İlgili Bilinmeyenler

Sosyal medya akımının öncüsü konumunda bulunan Facebook, halen daha milyarlarca insana hitap etmeyi sürdürüyor. İçerisinde sadece paylaşım yaparak, diğer insanlarla etkileşim haline girmeleri hususuyla sınırlı olarak görülse de adeta evrim geçiriyor. Facebook en eski sosyal medya platformlarından olsa da hatırı sayılır bir kitleye hitap etmeye de devam ediyor. Bu anlamda da kullanıcıların tamamen bekledikleri etkileşim alanını sağlamaya yöneliktir. Her zaman devreye giren ve son derecede de işlevsel bir yer tutan Facebook, devamlı olarak bu yönünü sergileme hususunda da gereken desteği vermektedir. Profil sahiplerinin iletişim kurmaları ve paylaşımda bulunmaları hususunda da gereken ortamı yaratabilecek düzeyde de kendini göstermektedir.

Facebook sadece kişilerin değil kurumsal yapıda bulunan işletme ve firmaların da ilgisini çeken bir konumdadır. Facebook odaklı olarak hareket eden firmalar, daha geniş kitlelere erişme imkanını aktif bir şekilde kullanabilmektedir. Ürün tanıtımı ve pazarlamaları hususunda da ne kadar etkili bir yapıda yer aldığını da gösterebilecek düzeyde bulunmaktadır. Bununla beraber kullanıcıların son derecede makul şartlar altında sonuç elde etmelerini sağlayabilecek düzeyde de kendini gösterebilmektedir. Her bir kullanıcının isteklerini karşıladığı gibi işletmelerin amaçlarına da hizmet etmeye dair faaliyetleri açığa çıkarmaktadır. Bu hususta da her bir kullanıcının aradıkları gibi bir neticeye erişmelerinde Facebook desteği gündeme gelebilecek yönde olacaktır. Kullanıcıların bekledikleri şartları içermeye devam etmesinden dolayı tercih edilmeyi de sürdürecektir.

Facebook Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

Türkiye genelinde Facebook kullanımı oldukça yaygındır. Yaklaşık olarak 40 milyon hesabın kullanımda olduğu ifade edilmektedir. Bu veriler de diğer ülkelerle kıyaslandığında ortalamanın fazlasıyla üstündedir.

Facebook temasında mavi tonlarına ağırlık verilmesinin de bir nedeni vardır. Facebook kurucusu olan Mark Zuckerberg’in renk körü olması ve mavi rengini en iyi şekilde ayırt edebilmesinden dolayı bu yönde tasarımı gerçekleştirilmiştir.

Facebook’un ilk aktif olduğu ve henüz global anlamda gelişmediği senelerde adının TheFacebook olduğu belirtilmektedir.

Amerika genelinde boşanmaların yaklaşık %20’sinin nedenleri arasında Facebook olduğu belirtilmektedir.

Facebook geneline her gün 600 bin siber saldırı gerçekleştiriliyor.

Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg, Dünya’nın en zengin insanları arasında 11. Sırada yer alıyor. Toplam servetinin 35 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

Facebook’un ilk tasarımında Al Pacino’dan esinlenildiği ve benzer bir silüetin ortaya konulduğu biliniyor.

Facebook’un ilk başlarda ConnectU ile benzerlik gösterdiği ifade ediliyordu. Sonrasında ConnectU, Mark Zuckerberg’e dava açarak kazanmış ve taraflar uzlaşma yoluna gitmişti.

Google’dan sonra en çok ziyaret edilen site Facebook olarak öne çıkıyor. Bazı aylık verilerde Google’ı bile geçtiği ifade ediliyor.

Mobil cihazlarından Facebook’a girenler ortalama olarak 14 kez bu işlemi gün içerisinde tekrar ediyor.

Facebook arkadaş listesinden çıkarma işlemleri için cinayet işlendiği de bilinen bir konu olarak adlandırılıyor.