Discord Nedir, Ne İşe Yarar?
Discord Nedir, Ne İşe Yarar?

Discord, özellikle oyunculara yönelik olan bir sohbet platformudur. Kullanıcılarına sesli sohbet, yazışma ve video görüşmeleri yapma olanağını tanıyan Discord, milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilmekte ve kullanılmaktadır. Discord özellikleri arasında en çok bilineni ise, iletişim kanallarının kullanıcı zevkine göre özelleştirilebiliyor olmasıdır.

Discord, çoklu platform desteği sunmaktadır. Uygulamayı hem cep telefonlarınızda hem de kişisel bilgisayarınızda kullanabilir, arkadaşlarınızla ve topluluklarla keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca bu platform sahip olduğu iletişim hızı sayesinde toplulukların sorun yaşamadan birbirleri ile aynı anda iletişim halinde olmasına da olanak sağlamaktadır.


Discord Nasıl Kullanılır?

Discord özellikleri pek çok kullanıcının ilgisini çekmekte fakat bazen bu özelliklerin nasıl kullanılacağı merak edilmektedir. Discord’u kullanabilmek için öncelikle uygulamayı cihazınıza indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra ücretsiz bir şekilde kayıt işlemini tamamlayarak uygulamaya giriş yapmalısınız.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın sol alt köşesinde bulunan dişli çark simgesine tıklayarak tüm ayarlara ulaşıp düzenleme ve değiştirme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Discord’un asıl kullanım amacı sahip olduğu sunucular olmaktadır. Uygulamayı açtığınızda karşınıza gelen ekrandan sunucu kurabilir, ve sunucu ayarlarını istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.


Discord’un Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

Discord özellikleri arasında özelleştirme yetkilerinin neredeyse sınırsız olduğundan bahsetmiştik. Bu platformu diğer platformlardan ayıran en önemli özellik, kullanıcılara çeşitli yetkiler ve roller atanabiliyor olmasıdır. Ayrıca kullanıcı dostu ve basit bir ara yüze sahip olması da Discord’u farklı kılmaktadır. Discord’da mikrofon ve hoparlör ayarlarınızı da dilediğiniz gibi yapılandırmanız mümkündür. Dilerseniz bu özellikleri açık bırakabilir, dilerseniz de bas-konuş gibi özellikleri aktif ederek platformu daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Discord’da aynı ilgi alanlarına sahip olan kullanıcıların ortak bir sunucuda buluşması mümkün hale gelmektedir. Diğer platformlara bakıldığında bu olay Discord’da çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Discord sunucularında kimlerin söz sahibi olacağını belirleyen yetkiler vermek mümkündür. Ayrıca sunucularda yerleşik bir müzik oynatıcısı bile bulunabilmektedir. Bot ismi verilen bu yerleşik özellikler sayesinde yapmak istediğiniz birçok işi botları kullanarak yapmanız mümkündür.


Discord Kimler Tarafından Kullanılır?

Discord özellikleri bakımından daha çok oyunculara ve yayıncılara hitap etmektedir. Discord botları sayesinde kimin hangi oyunu oynadığını bile görmeniz mümkündür. Oyuncular Twitch gibi platformlarda yayın yaparken takım arkadaşları ile Discord üzerinden konuşabilmektedir. Hatta çoğu oyuncu Discord’u hayranları ile buluşup iletişim kurmak için de kullanabilmektedir.

Discord sunucuları öğrencilerin de kullanabildiği bir platformdur. Birlikte ders çalışmak isteyen öğrenciler Discord sunucularında bir araya gelerek verimli bir şekilde ders çalışabilmektedirler. İş arkadaşlarının da birlikte çalışma yürütebileceği bu platform sayesinde toplantılar yapılabilmektedir. Bunların dışında Discord platformu, yalnızca sohbet etmek isteyen kişiler tarafından da sık sık kullanılabilmektedir. Arkadaşlarınızla sunucularda buluşarak müzik dinleyebilir ve aynı zamanda sohbet edebilirsiniz.