Discord Nasıl Kullanılır?
Discord Nasıl Kullanılır?

Son dönemde oldukça popüler bir hale gelen uygulamalar arasında yer alan Discord, genel olarak iletişim kurma mecraları arasında bulunmaktadır. Gerek sesli gerekse de metin odaklı olarak kullanımı söz konusudur. Discord kullanımı hususunda pek çok seçenek kendini gösterebilecektir. Masaüstü ya da mobil uygulamalarının bulunması rahatlıkla erişilebilecek bir halde olduğunun kanıtıdır. Aynı zamanda da herhangi bir tarayıcıdan da rahatlıkla ulaşılabilecek bir platformdur. Gerek uygulama gerekse de web tabanlı olarak Discord platformu her an tercih edilebilecektir. Bu iletişim platformundan yaygın olarak yararlanmak adına da her an cazip şartları elde etmek gibi bir sonuç da ortaya çıkacak düzeyde olacaktır.

Discord Nedir?

Dijital ortamda önceki sürelerde iletişim için farklı uygulamalar yer alsa da Discord kullanımı farklı bir deneyim elde etmek isteyenler için öne çıkıyor. Discord kullanımı genel olarak oyun oynayan kişilere dayalı bir sohbet uygulaması olarak adlandırılmaktadır. Bu kişilerin oyunun gidişatını belirleme ve oynarken iletişimde kalma gibi durumları yaşamaları hususunda da gereken desteği verecektir. Öte yandan görüntülü konuşma imkanlarını da yaratmaktadır. Her zaman bu şekilde bir hareket sergileyen kişilerin kendi aralarında iletişim kurmalarını kolay hale getirecektir. Hızlı bir iletişim PC oyunları için olmazsa olmaz olarak görüldüğünden Discord uygulamasına yaygın bir yönelim durumu da söz konusu olabilecektir. Aynı zamanda da sosyal bir araç olarak da devreye girecektir.

Discord’un Diğer Platformlardan Farkı

Discord gibi pek çok uygulama sesli sohbet seçeneğini ortaya koymaktadır. Ancak TeamSpeak Mumble ve Ventrilo gibi bu uygulamalarda ses kalitesi yeteri kadar iyis eviyelerde değildir. Tüm bu programlara alternatif olarak devreye giren Discord kullanımı ile beraber özelliklerini ortaya çıkaracaktır. Özellikle sesli iletişim özelliklerine oyun esnasında yönelmek isteyenler için yeterince makul bir konumdadır. Aynı zamanda da ücretsiz bir iletişim sunucusu sağlaması hali de herkesin tercih etmesine yönelik bir konumda da bulunacaktır. Bu sayede de cazip bir yer tutacak ve devamlı olarak da bekledikleri halleri sağlayacak düzeyde de kendini gösterecektir.

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord kullanmaya başlamak için ilk aşamada uygulamasını bilgisayarlara ya da mobil cihazlara indirmek gerekmektedir. Tamamen ücretsiz olan Discord kullanımı bu yönde gereken imkanlarını sağlayacaktır. Ancak sonraki zaman zarfında “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama” işlemlerini gerçekleştirmek ve güvenli bir şifre belirlemek de gerekecektir.

Discord kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra herhangi bir ayarlama yapmak da mümkün olmaktadır. Çevrimiçi olunarak doğrudan sohbete başlama ya da mesajlaşma gibi imkanlar ortaya çıkacaktır. Genel sunucuların kullanılması halinde de istenmeyen özelliklerin kullanılmaması için ayarlamalar yapmak da gerekecektir. Aynı zamanda da Discord içerisinde arkadaş ekleyerek, farklı bir sosyal çevreyi de meydana getirmek söz konusu olacak ve sürekli olarak bu yönde bir tutum hayata geçirilebilecektir.