Clubhouse Nedir?
Clubhouse Nedir?

Clubhouse Nedir?

Sosyal medya platformlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak dahil olan Clubhouse da bunlar arasında fazlasıyla sükse yapan bir platform olarak öne çıkıyor. 2020 yılında hayatımıza giriş yapan bu sosyal medya uygulaması, Alpha Exploration tarafından kullanıcılara sunuldu. Ancak davetiyeyle dahil olunabilen bu sosyal medya uygulaması içerisinde sadece sesli sohbet imkanı da öne çıkıyor. Herkesin bu uygulamaya katılım sağlamak adına davetiye aradığı ve giderek daha da yaygın bir biçimde kullanıldığı da biliniyor. Bu yüzden ilerleyen günlerde milyonlarca kullanıcıyı içerisinde bulunduran bir sosyal medya devi olacağı da şimdiden gelen tahminler içerisinde yer alıyor.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Clubhouse kullanmak isteyen kişilerin bu uygulamaya dahil olmaları adına davetiyeye gerek duydukları bilinmektedir. Bu uygulamayı kullanmak için gerekli davetiye zaten Clubhouse platformuna üye olmuş olan kişiler tarafından verilebilmektedir. Bu davetiyeyi almak için de gerçekleştirilecek işleyiş son derecede basittir.

·         Clubhouse davetiyesi yollamak için ilk aşamada bu sosyal medya uygulamasını açmak gerekecektir.

·         Uygulamanın açılmasıyla beraber ana sayfada sağ üst kısımda mektup işareti görülecektir. Clubhouse davetiyesi göndermek için mektup imgesine tıklamak yeterli olacaktır.

·         Clubhouse mektup işaretine tıklandıktan sonra davetiye gönderilecek olan iki arkadaş seçilebilecektir. İki kişiye bu davetler yollanarak, Clubhouse içerisine dahil olmaları da sağlanacaktır.

Clubhouse şu anda sadece davet sistemiyle çalışan bir uygulama olduğundan dolayı arkadaşların bu uygulamayı ne şekilde kullanacağını bilmek son derecede önemlidir. Aynı zamanda da aktif bir biçimde Clubhouse uygulamasını kullanmak da davetiye sayısını yükseltmek için bir yöntem olarak dikkat çekecektir.

Clubhouse kullanımı ne kadar aktif bir halde olursa uygulamaya davet edilecek kişi sayısı da artış gösterebilecektir. Bundan dolayı da Clubhouse içerisinde fazlasıyla vakit geçirmek ve odalarda yer almak da önem teşkil etmektedir.

Clubhouse davetiyesi alan kişiler de gönderilen linklere tıklayarak bu sosyal medya aracında hesap açma işlemlerini bir hayli kolay bir biçimde de sürdürebileceklerdir.

Clubhouse Güvenilir Mi?

Clubhouse yeni hayatımıza giren bir uygulama olduğundan dolayı güvenilir olup olmadığını kestirmek pek de olası değildir. Bu uygulama içerisindeki sesli sohbetler kaydedilmese de kişilerin bu konuşmaları başkalarıyla paylaşıp paylaşmadıkları hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Clubhouse uygulaması henüz yeni olduğundan dolayı uygulamada var olan kullanıcıların henüz güven içinde yaklaşamadıkları da ifade edilebiliyor. Öte yandan Clubhouse içerisinde var olan tüm verilerin paylaşımı durumunu saklı tutması da güven vermediğinin bir işareti olarak tabir edilebiliyor.

Clubhouse platformuna dahil olan kişilerin Instagram, Twitter ve kişi listesi gibi özel bilgilerinin herhangi bir platformda paylaşılıp paylaşılmadığı konusunda bir bilgi de henüz ortaya çıkmıyor.

Bu hususlar göz önünde tutulduğunda Clubhouse uygulamasının popüler olmasına karşın güven vermediği de öne çıkan konulardan bir tanesi oluyor.