Tumblr Tema Değiştirme Nasıl Yapılır?
Tumblr Tema Değiştirme Nasıl Yapılır?

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Tumblr, diğer sosyal medya platformlarından bazı özellikleri ile ayrılmaktadır. Tumblr kullanıcılarına blog hizmeti veren bir platformdur. Tumblr kullanan herkes kendi bloğunu oluşturarak düşüncelerini aktarabilmektedir. Ayrıca hesabınıza bir isim vererek bu platformu tıpkı bir web sitesiymiş gibi kullanmanız da mümkündür.

Bloglar kullanıcılar tarafından özelleştirilebilmektedir. Bu özelleştirmeler arasında en önemli olanı ise   Tumblr temaları olmaktadır. Tumblr blogunuzun temasını değiştirmek için önünüzde iki yol vardır. Kod girerek tema oluşturabileceğiniz gibi hazır temaları da tercih etmeniz mümkündür. Platformda yer alan çoğu blogger hazır temaları kullanmaktadır.

Eğer kod bilginiz yoksa öncelikle Tumblr hesabınıza giriş yaparak sağ üst kısımda yer alan kalem işaretine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra karşınıza çıkan menüden görünümü düzenle sekmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Aşağıda yer alan tema düzenle butonu sayesinde hazır temalara göz atarak herhangi birini seçmeniz mümkündür. Bazı temalar ücretsiz olabildiği gibi bazı temalar içinse ücret ödemeniz gerekebilmektedir.


Tumblr Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tumblr temaları blogunuzun görünümünü değiştirdiği için çok önemlidir. Blogunuza ziyaretçi çekebilmek için mutlaka göze hoş gözüken temaları tercih etmeniz gerekmektedir. Ayrıca blogunuzda hangi konulara yer veriyorsanız temanızı ona göre şekillendirmeniz daha iyi olacaktır. Örneğin blog konularınız aşk ve sevgi ise temanızı da buna göre seçebilirsiniz.

Tema seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise tema renginin yazılarınızın okunabilirliğini nasıl etkilediğidir. Eğer tema renginizden dolayı yazılarınız okunmuyorsa bu durum ziyaretçi kaybetmenize yol açacaktır. Bu nedenle mutlaka tema renginizi iyi ayarlamanız gerekmektedir.


Tumblr Temaları Nelerdir?

Blog sayfanız için Tumblr temaları konusunda pek çok seçeneğiniz olacaktır. Tema kitaplığında minimalist tasarımlardan renkli tasarımlara kadar pek çok tema ile karşılaşmanız mümkündür. Dilerseniz tek sütunlu dilerseniz de iki sütunlu temaları tercih edebileceğiniz gibi ızgara temaları tercih etmek de sizin zevkinize kalmıştır.

Tumblr, metin gönderileri için uygun olan temaları da bu kitaplığa dahil etmiştir. Eğer blogunuzda metin paylaşımı yapıyorsanız bu temaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca belli bir ücret ödeyerek yüksek çözünürlüklü temalara da çok kolay bir şekilde erişebilirsiniz.


Tumblr Temaları Ne İşe Yarar

Tumblr temaları sizin blogunuzu yansıtmaktadır. Bu nedenle temalar, blogunuza gelen ziyaretçilerin gezinmekten aldıkları keyfi ciddi oranda artırmaktadır. Ayrıca bu temalar size de ilham verebileceği için blogunuzu çok daha etkin bir şekilde kullanmanıza olanak sağlayacaktır. İyi bir tema seçimi sizin Tumblr’daki ziyaretçi sayınızı büyük oranda artırabilir. Tasarımı olmayan, düz renkten oluşan bir tema blogun sıradan bir sayfa gibi gözükmesine neden olduğu için çoğu blogger bu durumu kabul etmemekte ve göze hoş gelen tema arayışına girmektedir. Bu nedenle tema seçimi yaparken dikkatli olmanız gerekmektedir.