Telegram Nasıl Daha Etkin Kullanılır?
Telegram Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

Telegram 2013 yılında iki Rus kardeş tarafından kurulmuştur. Merkezi Londra’da bulunan bu uygulama sayesinde arkadaşlarınızla görüşme sağlamanız ve çeşitli gruplara dahil olmanız mümkündür. Bünyesinde bulunan birçok özellik sayesinde günümüzde milyonlarca kişi Telegram kullanmaktadır.  Telegram bilinmeyen özellikleri sayesinde diğer platformlardan ayrılmaktadır.

Telegram daha etkin bir şekilde kullanıldığında pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Binlerce kişinin katılabileceği gruplar oluşturarak ilgilendiğiniz bir konu hakkında diğer kullanıcıları bilgilendirebilir ve ortak ilgi alanına sahip olan kullanıcıları tek bir yerde toplayabilirsiniz. Telegram’ı etkin bir şekilde kullanabilmek için sunmuş olduğu özelliklerin bilinmesi ve kullanılması gerekmektedir. Bu özellikler Telegram’ın sunduğu tüm avantajları yakalamanızı sağlamaktadır.


Telegram Kanallarına Nasıl Abone Çekilir?

Telegram bilinmeyen özellikleri arasında, kanallara bot ekleme ve binlerce kullanıcının kanallara katılabilmesi vardır. Telegram’ı diğer platformlardan ayıran en önemli özellikler bunlardır. Telegram kanalınızda yaptığınız paylaşımların kalitesi çok önemlidir. Kaliteli paylaşımlar yaptığınızda var olan aboneleri elinizde tutabilir ve yeni aboneler kazanabilirsiniz.

Kanalınızda mutlaka üye ekleme seçeneği bulunmalıdır. Paylaşımlarınızı beğenen aboneleriniz arkadaşlarını da bu kanallara veya gruplara dahil etmek isteyebilirler. Bu nedenle üye ekleme seçeneğinin aktif olması, kanalınızın büyümesi için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca kanalınızın reklamını sosyal medya platformlarında veya forumlarda yaparak yeni aboneler kazanabilirsiniz. Benzer diğer Telegram kanallarında da kullanıcıları kanalınıza davet etmeniz mümkündür.


Telegram Botları Ne İşe Yarar?

Telegram bilinmeyen özellikleri arasında en önemli olanı bot kullanımıdır. Telegram botları sayesinde kanalınızda veya grubunuzda belirli işlemleri botlara yaptırmanız mümkündür. Örneğin müzik indirme işlemi için VK müzik botu indirilebilmektedir. Bu bot sayesinde dilediğiniz müziği telefonunuza indirmeniz mümkün hale gelmektedir.

Bir diğer Telegram bot örneğine ise File Converter gösterilebilmektedir. Bu Telegram botu sayesinde resim, ses veya video formatındaki dosyaları yükleyerek dilediğiniz formata dönüştürmeniz mümkün olmaktadır. Siz de bu botları kullanarak Telegram’ı daha aktif bir şekilde kullanabilir, platformdan aldığınız verimi gözle görülür ölçüde artırabilirsiniz.


Kullanışlı Olan Telegram Özellikleri

Telegram bilinmeyen özellikleri arasında çok kullanışlı olanları bulunmaktadır. Telegram’da birden fazla profil resmi kullanmanız mümkündür. Aynı zamanda eklediğiniz bu profil resimlerini dilediğiniz gibi düzenleme seçeneğiniz de bulunmaktadır. Telegram’da çeşitli botlar kullanabildiğiniz gibi sohbetlerin görünümünü de tamamen keyfinize göre düzenleyebilmektesiniz.

Telegram içerisinde katıldığınız grup ve kanalların sesini kapatabilirsiniz. Bu sayede telefonunuza bildirimler gelmeyecektir. Aynı zamanda Telegram’da otomatik bir gece modu da bulunmaktadır. Bu mod sayesinde belirli saatlerde uygulama gece moduna geçmektedir. Gizli sohbetler sayesinde tamamen güvenli bir şekilde mesajlaşabileceğiniz bu uygulamada, bir Proxy sunucusu üzerinden bağlanma imkanı da sizlere sunulmaktadır. Çeşitli sohbet araçlarını kullanabileceğiniz bu platformu cihazlarınızın uygulama mağazasından indirerek kaydolabilir ve Telegram’ın farklı dünyasına çok kolay bir şekilde katılabilirsiniz.