Spotify’a Nasıl Şarkı Yüklenir?
Spotify’a Nasıl Şarkı Yüklenir?

Günümüzde en çok kullanılan müzik akış platformlarından biri olan Spotify, müzisyenlerin daha fazla dinleyiciye ulaşmasını sağlamaktadır. Sanatçılar için oldukça etkili bir platform olan Spotify’da her türden müzik bulmak mümkündür. Müzik sektörüne ilk kez adım atacak olan müzisyenler ise Spotify şarkı yükleme konusunu merak etmektedirler.

Günümüzde internet kullanımının alanı genişlediği için müzisyenler de artık internet ortamında eserlerini dinleyiciler ile buluşturabilmektedir. Geçmişte yalnızca fiziksel kopyalar ile dağıtımının yapıldığı müzik eserleri, günümüzde internet ortamında dağıtılmaktadır. Spotify aynı zamanda müzisyenlere telif konusunda katkı da sağlamaktadır.


Spotify’a Şarkı Yükleme Yolları

Spotify şarkı yükleme işlemini yapabilmek çok da kolay bir iş değildir. Platforma şarkı yüklemek için önünüzde iki yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Spotify ile anlaşmalı olan plak şirketlerini tercih etmektir. Bu plak şirketlerinden biri ile anlaştığınızda şarkınız yayınlanarak gerekli dağıtımlar yapılmaktadır.

Spotify’a şarkı yüklemek için kullanabileceğiniz bir diğer yol ise bağımsız bir müzisyen olmanız durumunda geçerlidir. Bazı şirketler bağımsız sanatçıları desteklemektedir. Belirli bir ücret ile anlaşma yapacağınız bu şirketler sizin adınıza kendi platformlarından şarkılarınızı Spotify’a yüklemektedir. Ancak bu tür şirketler sizden bazı şartları sağlamanızı isteyebilmektedir. Sizden istenilen şartları yerine getirdiğiniz takdirde bağımsız bir sanatçı olarak Spotify’da yerinizi alabilirsiniz.


Spotify’a Şarkı Yüklemek İçin Anlaşabileceğiniz Şirketler

Spotify şarkı yükleme işlemi için platform ile anlaşmalı olan şirketlerin var olduğundan bahsetmiştik. Spotify sanatçılarının en çok tercih ettiği şirketlerin başında Distrokid gelmektedir. Bu şirket, Spotify’a şarkı yüklemek isteyen sanatçılara pek çok olanak sunmaktadır. Bu olanaklardan en önemlisi ise birden fazla sanatçı adıyla yükleme yapıyor olmasıdır.

Spotify’a şarkı yüklemek için anlaşabileceğiniz bir diğer şirket ise Awal’dır. Bu şirket sanatçılarını seçmeden önce bir incelemeden geçirmektedir. Eğer az da olsa popüler değilseniz seçilmeniz zor olabilir. Spotify ile anlaşmalı olan popüler şirketlerden sonuncusu ise CD Baby’dir. Bu şirketler arasında en popüler olanıdır ve çok daha az koşul barındırmaktadır. Siz de Spotify’a şarkı yüklemek istiyorsanız bu şirketlerden birini tercih edebilirsiniz.


Bilgisayarınızdaki Şarkıları Spotify’a Ekleme

Spotify şarkı yükleme işlemini bir sanatçı olarak yapmak istemeyebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızdaki bir şarkının Spotify’da sadece sizin dinleyebileceğiniz bir konumda olmasını istiyorsanız, platform size bu özelliği de sunmaktadır. Üstelik bu özellik için Premium abonesi olmanız şart değildir. Bu özelliği kullanabilmek için öncelikle bilgisayarınıza Spotify masaüstü uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.

İndirme işlemini tamamladıktan sonra ayarlar menüsünden yerel dosyalar sekmesine giderek kaynak ekle butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra eklemek istediğiniz şarkıları seçerek bilgisayarınızdaki şarkıları artık Spotify üzerinden dinlemeniz mümkün olacaktır. Eğer bu şarkıları telefonunuzda bulunan Spotify uygulamasından da dinlemek istiyorsanız yüklediğiniz şarkıları bir çalma listesine eklemeniz gerekecektir. Siz de bu işlemleri yaparak yerel ses dosyalarınızı Spotify’da dinleyebilirsiniz.