SoundCloud Nedir?
SoundCloud Nedir?

SoundCloud müzik, ülkemizde tercih edilen müzik siteleri arasında yer almaktadır. 2007 yılında ilk kez İsveç’te kurulmuş olan ve daha sonra Berlin’den yönetilmeye başlayan bu müzik paylaşım platformu, aynı zamanda çevrimiçi ses akışını da sunmaktadır. Dilediğiniz parçaları ve aklınıza bir türlü gelmeyen şarkıları bu platform üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz.

Podcast olarak adlandırılan listelerden müzisyen seçeneklerine kadar pek çok detayı bünyesinde barındıran SoundCloud, müzik dinlemenin dışında daha pek çok işleme de imkan tanımaktadır. Örneğin dinlediğiniz müzik üzerinden anlık düşüncelerinizi paylaşabilir ve bu sayede eşleştirmeler oluşturabilirsiniz. Böylece sizinle aynı müzik zevkine sahip olan insanlara arkadaş olabilir ve bu platformu daha aktif bir biçimde kullanabilirsiniz.


SoundCloud Nasıl Kullanılır?

SoundCloud, piyasaya çıktığı tarihten bu yana, ve özellikle son dönemlerde, oldukça ilgi gören müzik platformları arasında yer almaktadır. İnsanların müzik dinlerken düşüncelerini paylaşmalarına ve aynı parçayı dinleyen kişilerle eşleşmelerine imkan tanıyan bu uygulamanın kullanımı da oldukça basittir. Ancak öncelikle SoundCloud müzik uygulamasını cihazınıza indirmeniz gerekmektedir.

Facebook, Google veya Apple hesabınız ile oturum açacağınız bu müzik platformunda öncelikli olarak profil oluşturmanız gerekmektedir. Daha sonra profilinizi kişiselleştirmek adına fotoğraf ve isim güncellemelerini de ilk etapta tamamlayabilirsiniz. Tüm değişiklikleri kaydettikten sonra uygulama içerisinde müzik dinlemeye ve liste oluşturmaya başlayabilirsiniz.


SoundCloud Hangi Özelliklere Sahip?

SoundCloud müzik, sahip olduğu güncel özellikler ile öne çıkan müzik uygulamalarından birisidir. Kullanıcılarının daha aktif olabilmesi ve müzik dinlerken aynı zamanda farklı işlemler yapabilmesi için birbirinden farklı özellikler de sunmaktadır. Bu özelliklerden yararlanabilmek için yapmanız gereken tek işlem SoundCloud uygulaması edinmek ve hesap açmak olacaktır.

Bahsi geçen bu uygulama yararlanabileceğiniz ilk özellik, beğendiğiniz parçalara yorum ve beğeni bırakmak olacaktır. Çoğu müzik uygulamasında yer almayan bu farklı özellik, SoundCloud’un sunduğu imkanlardan birisidir. Aynı zamanda uygulamanın keşfet kısmından yararlanarak daha farklı içeriklere göz atabilir ve yeni müzik zevki edinebilirsiniz.


SoundCloud Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Pek çok SoundCloud kullanıcısı, uygulama hakkında olumlu yorumlarda bulunurken, uygulamayı ilk kez kullanacak olanlar sunulan avantajları incelemektedir. SoundCloud müzik uygulamasında sunulan belli başlı avantajlar ile uygulamanın tercih edilme nedenleri de ortaya çıkmaktadır. Bahsi geçen bu müzik platformunu edinmeden önce avantajlarını inceleyerek daha bilinçli bir şekilde SoundCloud kullanıcısı olabilirsiniz.

AIFF, MP3, FLAC, AMR ve OGG gibi pek çok ses dosyasını destekleyen SoundCloud, birbirinden farklı müzik türlerini keşfetmenizi ve aynı zamanda indirmenizi sağlamaktadır. Bunun dışında oluşturduğunuz içeriklerinizi kendi hesabınız üzerinden paylaşarak belli bir dinleyici kitlesi edinebilirsiniz. Bu da sizin kendinizi geliştirmenizi sağlayacak avantajlar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda kullanmakta olduğunuz cihaz ne olursa olsun SoundCloud, hem Android hem IOS cihazlar tarafından desteklenen uygulamalar arasında yer almaktadır.