Skype Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Skype Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sosyal Medya Kullanıcıları Skype hakkında pek çok soru sormakta ve bu uygulamanın ne işe yaradığını merak etmektedir. Skype, internet ortamında telefon görüşmesi, dosya gönderimi ve görüntülü konuşma gibi hizmetleri sunarak kullanıcıların birbirleri ile iletişim halinde olmasını sağlamaktadır. Skype, teknoloji devi olan Microsoft’un bir hizmetidir.

Uygulama ortaya çıktığında ABD’de kullanılmaya başlanmış, daha sonra tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılmıştır. Skype platformunun günümüzde ise 50 milyona yakın aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Bu platform hem mobil cihazlarda hem de kişisel bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Günümüzde şirketler mülakatlarını bu uygulama üzerinden yaygın olarak yapmaktadır.


Skype Nasıl Kullanılır?

Skype hakkında sorulan soruların başında, uygulamanın nasıl kullanıldığı gelmektedir. Skype tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Yalnızca Skype üzerinden telefon görüşmesi yapmak istediğinizde sizden bir ücret alınmaktadır. Uygulamayı uygulama mağazalarından ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Eğer yeni bir Windows bilgisayar almışsanız bu uygulama kurulu olarak size gelmektedir.

Uygulamayı indirip kaydolduktan sonra giriş işlemlerini yapmanız gerekmektedir. Bir Skype adı belirleyerek diğer kullanıcıların bu adı kullanarak sizi arkadaş listesine eklemesini sağlayabilmektesiniz. Kaydolurken mail adresi kullanmak ise sizlerin Microsoft tarafından yayınlanmış diğer uygulamaları da kullanmanıza olanak sağlamaktadır. Uygulamayı açtığınızda karşınıza çıkan ekrandan sohbet başlatabilir, arama yapabilir ve ayarlara girerek profilinizi düzenleyebilirsiniz.


Skype Hangi Özelliklere Sahiptir?

Skype hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar hangi özellikleri kullanabileceklerini merak etmektedir. Skype’ın en bilinen özelliği çağrı yapmadır. Uygulama sayesinde yurt dışında yaşayan dostlarınızla bile görüşme sağlayabilirsiniz. Skype’ın sahip olduğu bir diğer özellik ise grup görüşmeleri yapabilmektir. Skype kullanan diğer kişilerle aynı anda ücretsiz bir şekilde görüşme gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır.

Bir Skype numarası edinerek bu numara ile dünyanın her yerinden insanlarla görüşme yapabilirsiniz. Normal bir telefon numarasına göre bu işlem çok daha ekonomiktir. Ekstra olarak bu özellik sayesinde diğer kişilerle görüntülü olarak da konuşabilirsiniz.  Skype tüm platformlarda yer alan bir uygulama olduğu için bilgisayarınıza indireceğiniz Skype uygulaması ile telefon görüşmesi yaparak telefonunuzu yakınınızda tutmak zorunda kalmazsınız.


Skype Güvenilir mi?

Skype, dünyaca bilinen Microsoft’a ait bir üründür. Skype üzerinden gönderdiğiniz tüm mesajlar, görüntülü görüşmeler ve dosyalar şifreleme sistemi ile korunmaktadır. Örneğin iki kullanıcı birbirleri ile iletişim kurduğunda bu görüşme üçüncü bir kişi tarafından görüntülenememektedir. Hatta Skype yetkilileri bile bu görüşmeyi takip edememektedirler. Bu yönüyle Skype son derece güvenilir bir yazılımdır.

Skype hakkında herhangi bir olumsuz yoruma rastlamak zordur. Uygulama üzerinden telefon özelliğini kullanabilmek için para yatırdığınızda kart bilgileriniz korunur ve saklanmaz. Kullanıcı bilgileriniz ise üçüncü bir kişiyle asla paylaşılmamaktadır. Siz de Skype hesabı açarak arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle güvenli bir şekilde görüşme yapabilir, size sunulan avantajlardan çok kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz.