Instagram Hikayesi Nasıl Paylaşılmalıdır?
Instagram Hikayesi Nasıl Paylaşılmalıdır?

Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, bünyesinde pek çok özellik barındırmaktadır. Instagram hikaye paylaşma özelliği ise panelin üst kısmında görüntülenerek 24 saat içerisinde kaybolan, kullanıcıların severek kullandığı özelliklerden biridir. Bu hikayeler ile kullanıcıların ses ve görüntüleri 24 saat süre ile paylaşmalarına olanak verilmektedir.

Instagram’da hikaye paylaşırken size sunulan tüm özellikleri aktif olarak kullanmanız yararınıza olacaktır. Konum, bahset, konu etiketi, sorular, GIF, Müzik, Anket ve Test gibi size sunulan özellikleri kullanarak takipçilerinize daha iyi bir hikaye izleme fırsatı sunmanız mümkündür. Ayrıca bu özellikler daha eğlenceli bir izlenme sunarak takipçilerinizi size etkileşim verme konusunda harekete geçirecektir.


Instagram Hikayesinin Daha Fazla İzlenmesi Nasıl Sağlanır?

Instagram hikaye paylaşma özelliği ile daha fazla kullanıcıya ulaşmanız mümkün hale gelmektedir. Hikayelerinizin daha çok kullanıcı tarafından izlenmesini istiyorsanız öncelikle profilinizin gizli olmaması gerekmektedir. Gizli profillerden paylaşılan hikayeler yalnızca hesabı takip eden kullanıcılar tarafından görüntülenebildiği için en fazla takipçi sayınız kadar görüntüleme alabilirsiniz. Profiliniz gizli olmadığında sizi takip etmeyen kullanıcıların da hikayenizi görmesi mümkün olacaktır.

Hikayenizin daha fazla izlenmesini sağlayacak bir diğer yöntem ise kaliteli ve eğlenceli hikayeler paylaşmaktır. Eğer düzenli olarak kaliteli hikayeler paylaşırsanız kullanıcılar sizin hikaye attığınızı görür görmez izleyecektir. Aynı zamanda gönderilerinizin de kaliteli olması şarttır. Gönderilerinizi beğenen kullanıcılar mutlaka hikayelerinizi de izleyecektir.


Instagram Hikaye Özellikleri Nasıl Kullanılır?

Instagram hikaye paylaşma deneyiminizi size sunulan çeşitli özellikleri kullanarak geliştirmeniz mümkündür. Instagram’da hikaye paylaşırken üst kısımda bulunan yazı sekmesi ile açıklamalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca yazı rengini ve boyutunu da özelleştirmeniz mümkündür. Instagram hikayelerinize yukarıdaki başlıklarda bahsettiğimiz özelliklerden dilediğinizi eklemek istiyorsanız yine üst kısımda bulunan çıkartma butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Çıkartma butonuna tıkladığınızda karşınıza konum, bahset, sen de ekle gibi özellikler gelecektir. Bu özelliklere tıklayıp karşınıza çıkan ekranda gerekli kısımları doldurursanız daha iyi bir hikaye deneyimi yaşayabilirsiniz. Tüm hikaye özellikleri aynı ekrandan yönetilebildiği için kullanımı oldukça basittir ve herkes tarafından yapılabilir.


Instagram Hikayesi Paylaşırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Instagram hikaye paylaşma işlemini gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Öncelikle Instagram hikayenizin topluluk kurallarını ihlal etmediğinden emin olmanız gerekmektedir. Örneğin nefret ve kötü söz içerikli hikayeler paylaşmanız durumunda hesabınızın askıya alınmasıyla karşı karşıya kalabileceğiniz gibi takipçi kaybı yaşamanız da mümkün olacaktır.

Instagram hikayesi paylaşırken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise hikayenizin herkese açık olup olmadığıdır. Daha fazla kullanıcıya ulaşmasını istediğiniz hikayeleri herkese açık bir şekilde paylaşmazsanız yalnızca belirli kişiler görecektir. Bu nedenle hikayeyi paylaşmadan önce ayarlara mutlaka göz gezdirmelisiniz. Ayrıca Instagram hikayeleri ne kadar eğlenceli olursa o kadar çok kullanıcı tarafından izlenecektir.