Facebook’ta Para Kazanmak
Facebook’ta Para Kazanmak

Facebook, kullanıcıların gönderiler paylaşarak birbirleri ile etkileşim içerisine girebildiği ve iletişim kurabildiği popüler bir sosyal medya sitesidir. Facebook kullanıcıların sosyalleşmesini ve keyifli vakit geçirmesini sağlamaktadır. Çoğu sosyal medya platformunda olduğu gibi Facebook para kazanma konusunda da kullanıcılarına imkan vermektedir.

Facebook’ta para kazanabilmek çok da kolay bir iş değildir. Öncelikle iyi bir takipçi kitlesine ihtiyacınız olacaktır. Etkileşiminizin de yüksek olması bu konuda çok önemlidir. Ayrıca kişisel profillerde değil, sayfalarda para kazanabilmek mümkün olmaktadır. Kişisel profillerde ne yazık ki para kazanmak mümkün değildir. Para kazanabilmek için öncelikle bir Facebook sayfası oluşturmanız gerekmektedir.


Facebook’tan Nasıl Para Kazanılır?

Facebook para kazanma yöntemleri kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Facebook’ta yayın içi reklamlar ve satış ortaklığı ile para kazanmak mümkündür. En az 10 bin takipçinizin olduğu Facebook sayfasında paylaşacağınız videolara yayın içi reklamlar eklediğinizde bu videolar izlendikçe para kazanmanız da mümkün hale gelmektedir.

Facebook’ta para kazanmanın bir diğer yolu ise satış ortaklığıdır. Eğer ciddi bir takipçi kitlesine sahipseniz işletmelerle anlaşarak ürün reklamı yapabilir ve para kazanabilirsiniz. Ayrıca sizin bir işletmeniz varsa kendi ürünlerinizi satarak da para kazanmanız mümkündür. En başta da dediğimiz gibi bunun için iyi bir takipçi kitlesine ve etkileşime ihtiyacınız olacaktır.


Facebook’tan Ne Kadar Para Kazanılır?

Facebook para kazanma konusunda her ne kadar kullanıcılarına cömert davransa da ne kadar para kazanılabileceğini kullanıcıların emeği belirlemektedir. Facebook, yayın içi reklamlardan gelen gelirin yüzde 55’ini sayfa sahiplerine dağıtmaktadır. Video içerisinde yer alan reklamlar ne kadar çok kişi tarafından izlenirse kazanacağınız para da o kadar artacaktır.

Satış ortaklığı ile kazanacağınız para miktarı ise sizle işletme arasındadır. Ne kadar büyük bir sayfayı yönetiyorsanız kazanacağınız para miktarı da o kadar artacaktır. Günümüzde birçok kişi Facebook platformunu bir gelir kapısı haline getirmiştir. Bu platformdan 100 TL kazanmak da mümkündür, 10 bin TL kazanmak da. Bu nedenle Facebook sayfanıza daha fazla emek vererek kazanacağınız miktarı artırabilirsiniz.


Facebook’tan Para Kazanmak İçin Hangi Şartları Yerine Getirmelisiniz?

Facebook para kazanma imkanını sizlere vermekte fakat bazı şartları yerine getirmenizi istemektedir. Facebook yayın içi reklamlarından para kazanabilmeniz için sayfanızın en az 10 bin kullanıcı tarafından takip edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde videolarınıza reklam eklemeniz mümkün değildir.

Facebook’tan para kazanıyor olsanız bile bu parayı çekebilmek için minimum 18 yaşında olmanız gerekmektedir. Ayrıca banka hesabının da sizin adınıza oluşturulmuş olması şarttır. Bu şartlar yayın içi reklamlar için geçerlidir. Satış ortaklığı yaparak kazanacağınız para için bu tür şartlar bulunmamaktadır. Bu durum tamamen firma ile sizin aranızdadır. Bu nedenle Facebook’tan yayın içi reklamlar vererek para kazanabilmek için tüm şartları sağladığınızdan emin olmanız gerekmektedir.