Facebook Şifresi Nasıl Yenilenir?
Facebook Şifresi Nasıl Yenilenir?

Sosyal medya kullanıcılarının birçoğu, ilk hesap açtıklarında hesaplarına devamlı erişim sağlayabilmek adına kullanıcı adı ve şifre belirlemektedir. Ancak uzun süre şifre ile giriş yapılmadığında mevcut şifreyi unutma gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Facebook şifresi yenileme işlemleri de bu konu kapsamında merak edilen sosyal medya içerikli başlıklar arasında yer almaktadır.

Facebook şifresi yenilemek için tercih edebileceğiniz pek çok yöntem bulunmaktadır. Uygulama üzerinden ayarlar menüsü, hesap bul seçeneği ve güvenilir kişiler listesi başlıca tercih edilen şifre yenileme seçenekleri arasında yer almaktadır. Her bir yöntemin sunduğu adımlar farklı olsa da işlem sonucunda şifrenizi yenileyebilirsiniz.


Hesap Bul Sayfası İle Facebook Şifresi Nasıl Yenilenir?

Facebook şifre yenileme adımlarında ilk olarak tercih edilen yöntemin hesabımı bul seçeneği olduğu görülmektedir. Hesabımı bul seçeneği, diğer sosyal medyalarda da yer alan şifremi unuttum kısmı aracılığıyla erişilmektedir. Bu noktada yapmanız gereken ilk işlem, giriş sayfasında yer alan hesabını mı unuttun butonuna tıklamak olacaktır.

Gelen sayfa üzerinde sizi ilk olarak hesabınızı bulma aracı karşılayacaktır. Bu araç üzerine telefon numaranızı, kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi yazabilirsiniz. Uygulamaya hangi yöntem ile üye olduysanız o seçenek üzerinden hesabınızı bulmaya çalışmanız çok daha doğru olacaktır. Sizden bilgi istenilen alana herhangi bir aracı yazarak hesabınızı bulabilirsiniz. Doğru seçeneği tercih ettiyseniz çıkan hesaplardan birisi mutlaka size ait olacaktır.


Güvenilir Kişiler Listesi Yardımıyla Facebook Şifresi Yenileme

Adından da anlaşılabileceği üzere güvenilir kişiler yardımıyla hesabınızı kurtarmak istediğinizde bir kişiden daha yardım almanız gerekecektir. Facebook şifre yenileme adımlarını hesabımı bul alanı üzerinden uygulamanız gerekmektedir. İlerleyen adımlarda sizden istenilen yeni e-posta adresine erişebileceğiniz bir adres yazmanız oldukça önemlidir.

E-posta yazma adımından sonra güvenilir kişi olarak nitelendirdiğiniz birinin hesabını seçmelisiniz. Seçtiğiniz bu hesaba yönlendirilecek olan kod sayesinde hesabınızı kurtarabilir ve şifrenizi yenileyebilirsiniz. Ancak kod almanız gereken kişinin de bu noktada ulaşılabilir konumda olması son derece önemlidir. Aksi halde bahsi geçen yöntem üzerinden şifre yenileme işlemini gerçekleştirmeniz imkansız olacaktır.


Ayarlardan Facebook Şifresi Yenileme

Facebook şifre yenileme için tercih edebileceğiniz son ve en çok kullanılan seçenek ise ayarlardan şifre yenilemek olacaktır. Mevcut şifrenizi unutmadığınız takdirde bu seçeneği kullanabileceğinizi bilmelisiniz. Çünkü şifre yenileme adımlarında sizden mevcut şifreniz de talep edilecektir. Bu şartları sağlamanız kapsamında yapmanız gereken ilk işlem hesabınıza giriş yapmak olacaktır.

Hesabınıza erişim sağladıktan sonra uygulamanın ayarlarına girip burada güvenlik seçenekleri üzerinden işlem yapmanız gerekmektedir. Şifre ayarları kısmından şifre değiştirme seçeneğini tıklamanız sonucunda şifrenizi güncelleyebileceğiniz sayfa gelecektir. Mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi ilgili alanlara yazdıktan sonra değişiklikleri kaydedebilirsiniz. Ancak yeni şifrenizi unutmamak için hatırlayabileceğiniz ve hesabınızı koruyacak kadar güçlü olacak bir şifre oluşturmalısınız.